in

12% dintre români nu cred că există coronavirusul, iar 33% au dubii cu privire la existența sa

Peste 55% dintre români cred în existența noului coronavirus, în timp ce 33% au dubii cu privire la existența acestuia, iar 12% cred că este o invenție, arată un studiu efectuat de compania de cercetare de piață Novel Research, la inițiativa Provident Financial România.

Percepția diferă în funcție de localitatea de reședință. Dacă în zona urbană procentul celor care cred că virusul este o invenție este de puțin peste 7%, în mediul rural procentul este dublu, de peste 16%, potrivit ziare.com.

Studiul a fost efectuat în perioada 15-22 iulie, pe un eșantion reprezentativ de 1.003 persoane.

Întrebați despre încrederea pe care o au în sursele de informare, majoritatea românilor spun că au încredere în discuțiile cu prietenii și familia (56,5%), apoi în discuțiile cu colegii (37,9%) sau în comunicatele Guvernului (36,2%). Românii manifestă cea mai mare lipsă de încredere în ce privește informațiile de la celebrități, vloggeri sau bloggeri (43,5), social media (32,5%) și TV (28,5%).

Marea Britanie: Dezinformările legate de COVID produc victime. Se cere oprirea răspândirii acestor știri pe rețelele sociale

„Indiferent de percepția asupra noului coronavirus, toți respondenții au constatat efectele contextului creat de COVID-19 asupra vieții lor. Aproape 60% dintre români spun că cel mai mare impact negativ a fost resimțit în ce privește planurile de vacanță și călătoriile. Peste 55% au afirmat că efectele negative ale crizei COVID s-au văzut și în viața socială. În același timp, un număr apropiat de romani au constatat un impact negativ și asupra finanțelor personale sau ale familiei, dar și asupra siguranței personale. Criza COVID-19 nu a schimbat însă, pentru majoritatea romanilor, evoluția dezvoltării personale sau profesionale ori viața de familie sau de cuplu”, susțin autorii studiului.


Aproape 23% dintre români sunt pesimiști și cred că viața lor va fi mai rea decât în acest moment. Eșantionul de 1.003 persoane a fost selectat aleatoriu din rândul populației adulte din România (18 ani+), folosind cote, cu o marjă de eroare de a 3%.
„Managera” unui bordel din Anglia, fuge de sub cauțiune în România. Prinsă și condamnată după șapte ani

Infectările cu COVID-19 explodează din nou în România. S-a depășit pragul de 1.300 de cazuri. Nou record în 24 de ore