Menu
in

16% dintre tineri nu muncesc şi nici nu merg la şcoală

Potrivit celui mai recent raport publicat de Comisia Europeană (CE) privind ocuparea forţei de muncă şi situaţia socială, 16 la sută dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani nu studiază, nu urmează niciun curs de formare profesională şi nici nu sunt angajaţi,media în cele 28 de state membre fiind de 13 la sută.

Raportul CE mai arată că în perioada 2007 – 2012, România este ţara cu cea mai mare reducere a investiţiilor în educaţie, cu 40 la sută, urmată de Ungaria 30 la sută, Marea Britanie, Letonia, Grecia, Italia şi Portugalia, informează Mediafax.



În 2013, în România, ca şi în Cipru, Bulgaria şi Letonia,doar 5 la sută din forţa de muncă ocupată era în sănătate şi asistenţă socială, aceasta fiind cel mai scăzut nivel din UE. Tot pe ultimul loc se află România, alături de Letonia, Estonia, Poloia şi Cipru, şi în privinţa procentului din PIB alocat serviciilor de protecţie socială (servicii medicale, centre pentru copii, bătrâni etc.), acesta fiind de 5 la sută.

Pe de altă parte, România a cunoscut, alături de Irlanda şi Bulgaria,cea mai mare creştere a sumelor alocate în sectorul protecţiei sociale (pensii, indemnizaţii de creştere a copilului, ajutoare de şomaj etc.), de 10 – 15 la sută pe an.

Una dintre principalele concluzii ale Analizei privind ocuparea forţei de muncă şi situaţia socială în Europa este căţările care oferă locuri de muncă de calitate şi măsuri eficiente de protecţie socială şi care investesc în capitalul uman s-au dovedit a fi mai reziliente în faţa crizei economice. Analiza anuală privind ocuparea forţei de muncă şi situaţia socială în Europa este rezultatul unui studiu analitic al serviciilor Comisiei, bazat pe cele mai recente date şi lucrări de specialitate disponibile, iar concluziile sale stau la baza iniţiativelor Comisiei în domeniul ocupării forţei de muncă şi al politicii sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version