in

A început minivacanţa de 1 Mai şi Paşti: litoralul şi staţiunile montane, luate cu asaltSărbătoarea lui 1 Mai deloc muncitoresc a început în toată ţara şi s-a transformat într-o vacanţă prelungită de şase zile, datorită Paştelui. La munte şi la mare, hotelierii s-au pregătit în detaliu.

Distracţia de 1 Mai a început în Vama Veche, staţiune considerată a fi punctul fierbinte al distracţiei de pe litoral. Mii de tineri au luat cu asalt încă de aseară barurile şi terasele de pe plajă, pentru o gură sănătoasă de aer sărat, dar şi de alcool.

Pentru turiştii care au ales muntele, sunt pregătite şi surprize: două mitinguri aviatice, la Zărneşti şi la Ghimbav, unde paraşutiştii şi piloţii acrobaţi promit momente de neuitat. La 25 de kilometri de Braşov a început şi Festivalul Racului, unde organizatorii prepară cea mai mare fiertură de raci din Europa, dintr-o tonă şi jumătate de nevertebrate.

Cum temperaturile au ajuns 30 de grade miercuri la Braşov, sute de turişti sunt aşteptaţi şi la Parcul Acvatic, cel mai mare din zona Braşovului, unde au la dispoziţie bazine în aer liber, jacuzzi, saună sau tobogane cu apă. Cei mai cuminţi turişti pot vizita monumentele istorice din judeţ: Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica din Prejmer sau se pot plimba cu ATV-urile în Poiana Braşov.

Cât priveşte cazarea, în Poiana Braşov – de exemplu – rata de ocupare este de 80% la pensiuni şi hoteluri, iar preţurile se situează între 130 şi 280 de lei. La Braşov, turiştii pot sta la un hotel din centrul oraşului cu 130 de lei pe noapte la o pensiune de trei stele şi 190 de lei pe noapte la un hotel de patru stele.

Pe litoral, şase zile de vacanţă costă 270 de lei la un hotel de două stele şi de patru ori mai mult la unul de patru stele. Atracţia turiştilor este însă tot Mamaia, unde rata de ocupare este de 80%.

Exodul către Bulgaria

De ziua muncii a început marele exod românesc spre litoralul bulgăresc. 16.000 de români au ales să plece în Bulgaria în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte.

În ultimii şase ani românii au fost cei mai numerosi turişti străini în Bulgaria, potrivit cifrelor prezentate de ministerul bulgar al Turismului. Preţurile pentru sejururile din această perioadă în ţara vecină au crescut în acest an cu 5-10% comparativ cu anul trecut, conform turoperatorilor români.

Pentru această perioadă, la mare căutare au fost sejururile în staţiunile din nordul Bulgariei, precum Varna şi Nisipurile de aur. “Multe hoteluri din această zonă nu mai aveau locuri încă de la jumătatea lunii februarie”, a declarat Sebastian Constantinescu, director Travel Planner.

La 4 stele, 3 nopţi, pentru două persoane în staţiunea Sunny Beach, la Hotel Royal Elenite, costă 180 de euro, cu demipensiune, şezlongurile fiind incluse iar parcarea este gratuită. La Hotel Club Evrika, de 4 stele, pentru 3 nopţi două persoane plătesc 158 de euro, hotelul având şi un parc acvatic. La 5 stele, la Melia Grand Hermitage, care are 720 de camere, 3 nopţi costă 337 euro, pentru două persoane, cu taxele de staţiune incluse.

“În acest an, în general turiştii au preferat sejururi de 3 nopţi, de Paşte, nu de 1 Mai. Dar sunt şi 25-30% dintre clienţi care au cumpărat sejururi de 6 nopţi, pentru toată minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte din acest an, cu precădere pentru hoteluri foarte bune. De obicei hotelurile bune, care sunt şi mai scumpe, se vând primele”, a spus Sebastian Constantinescu.

1 Mai în Ungaria

Peste 500 de români au decis să petreacă ziua de 1 Mai în Ungaria, la unul dintre cele mai mari ştranduri din Europa. Aici au parte de bazine cu apă termală, iar vecinii unguri le-au pregătit chiar şi mici, pentru a-i face pe români să se simtă ca acasă. Sunt 20 de bazine cu apă termală şi cel mai mare aqua parc din Europa.

Potrivit unor studii recente, cei mai mulţi români vor sta acasă de 1 mai. Lipsa banilor este principalul vinovat, aşa că oamenii trebuie să se descurce aşa cum pot. Fireşte, parcul este soluţia cea mai la îndemână.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Comisia Europeană vrea să elimine Apostila de la Haga

“Nu mai vrem să ne întoarcem în România”