Menu
in

A murit actorul Nae Lăzărescu

Actorul Nae Lăzărescu a murit în această dimineață, la vârsta de 72 de ani. Avea grave probleme de sănătate și slăbise foarte mult în ultima perioadă.



Conform declarațiilor colegilor de scenă, actorul suferea de o afecțiune la ficat și urma un tratament foarte puternic Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.

Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut și că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul “Constantin Tănase”. Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

A jucat și în filme, printre care “Grăbește-te încet”, “Șantaj”, “Baloane de curcubeu”, “Căsătorie cu repetiție” și “Viraj periculos”. De asemenea, în animația “Mașini”, i-a dat voce personajului Clang. “Pentru el, viața a fost teatrul, pentru el, viața a fost scena, pentru el, viața a fost spectacolul.

Toată viața lui a fost un spectacol. Să-i respectăm amintirea și munca de-o viață în slujba publicului”, a spus Vasile Muraru, prietenul și colegul de scenă al lui Nae Lăzărescu.

Într-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revistă, Nae Lăzărescu spunea că a avut mai multe modele în carieră: “Am avut mai multe modele. Atunci Franţa deţinea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai târziu au apărut Jean Le Trevle şi mulţi alţii. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune că cel mai bun film trebuie să îl facă englezii, să îl finanţeze americanii şi să îl vadă francezii“.

De asemenea, vorbind despre rolurile în care a jucat, Nae Lăzărescu spunea: “Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi “copii nereuşiţi”, că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările”.

Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil“, mai spunea Nae Lăzărescu în acelaşi interviu.

Despre experienţa cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători. “Ştiu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toţi ştiu tot. Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu…”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version