in

Acuzaţii grave la Spitalul din Alba Iulia: un bărbat care a ajuns la urgenţă cu o durere de gât, a murit

Poliţiştii din Alba au declanşat o anchetă in rem pentru ucidere din culpă în urma unei plângeri formulate de o femeie din Alba care a declarat că soţul său, în vârstă de 38 de ani, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia după ce a fost ţinut prea mult timp în camera de triaj.

Bărbatul era şofer profesionist şi nu ar fi avut până în prezent probleme de sănătate. Potrivit familiei, joi, 23 ianuarie, acesta s-a plâns că îl doare gâtul, motiv pentru care a luat două medicamente, dintre care un antibiotic. Pentru că durerea nu trecea şi gâtul i se umfla în continuare, în jurul orei 19.00, a mers împreună cu soţia la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Alba Iulia. Cei doi ar fi aşteptat în triaj aproape o oră până când un medic a preluat cazul.

După mai bine de o oră de la preluarea pacientului, un medic de gardă a venit şi i-a spus femeii că soţul său a decedat. Familia a solicitat să fie efectuată o autopsie, însă li s-a transmis că doar luni se poate face acest lucru. Vineri, 24 ianuarie, a fost depusă o plângere pentru ucidere din culpă împotriva spitalului. Potrivit reprezentanţilor SJU, acuzaţiile familiei sunt nefondate, bărbatul fiind preluat de medici în cel mult 10 minute de când s-a prezentat la triaj. În urma vizualizării camerelor de supraveghere, pacientul a intrat pe picioare la 19.25 în triaj, iar până la 19.35 i s-au luat datele de identificare, i s-au măsurat parametrii, fiind imediat introdus în aria de lucru. ”Patru medici s-au ocupat de acest pacient. Acesta a transmis medicilor că de la ora 14.00 a luat o pastilă de amoxicilină, că i s-a îngreunat respiraţia, că i s-a îngroşat limba, dar el merge într-o cursă până la Sibiu, vine înapoi, merge la un vecin după-masa, căruia îi spune că totuşi trebuie să se prezinte în Urgenţă, iar noi îl vedem pe camere că la 19.25 intră în triaj. Au fost verificaţi toţi timpii de aşteptare, inclusiv camerele pe care le-am pus la dispoziţie echipei de control de la DSP. Le-am vizualizat şi noi şi camerele spun altceva”, a declarat Diana Mârza, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia.

Potrivit verificărilor efectuate de DSP, echipa de control a confirmat că în cazul bărbatului decedat a fost de un edem glotic masiv, cu debut de 4-5 ore. Cu alte cuvinte, bărbatul ar fi decedat în urma unei alergii puternice la un medicament sau la o altă substanţă. Autopsia urmează să lămurească cauza exactă a decesului bărbatului în vârstă de doar 38 de ani.
Prețurile locuințelor din Londra, cea mai mare creștere înregistrată vreodată în ianuarie

Hull. Șofer român de tir, prins cu cocaină de peste 1,5 milioane de lire sterline