in

Adamescu jr, un nou dosar penal. Acuzat că a scos bani ilegal din firmă ca să își plătească avocații de la Londra


Polițiștii Direcției de investigare a criminalității economice din cadrul IGP și procurorii Parchetului Capitalei au făcut trei percheziții la compania familiei Adamescu, Unirea Shopping Center, și la domiciliul unui director din cadrul societății, potrivit unor surse din poliție, citate de G4Media. Anchetatorii au ridicat documente și date informatice.

Ar fi vorba despre un dosar de delapidare deschis pe numele lui Alexander Adamescu. Anchetatorii investighează modul în care acesta ar fi scos bani din companie, fără să respecte legea, ca să îi folosească în interes personal și să-și plătească avocații din Marea Britanie.

Unul dintre avocații lui Adamescu a fost Louis Freeh, fost șef al FBI.

În august anul trecut, fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, a recunoscut, pentru Politico, că a primit bani de la firma de avocatură a lui Freeh ca să-i scrie președintelui Klaus Iohannis şi să facă lobby pentru legile amnistiei și grațierii din România.

Adamescu a stat mai multe luni într-o închisoare londoneză, după ce instanța britanică a descoperit că acesta a folosit, în cadrul procesului de extrădare, un document fals, atribuit Administrației Penitenciarelor din România, în care se făcea vorbire de condițiile grele din închisorile românești.

Adamescu jr. are un mandat de arestare în România, pentru dare de mită. El este acuzat că l-a ajutat pe tatăl lui să mituiască mai mulți judecători de la Tribunalul București, astfel încât companiile familiei să intre și să fie menținute în insolvență. În prezent, Alexander Adamescu trăiește la Londra.
Violențe în Irlanda de Nord. Separatiștii irlandezi de la Noua IRA recunosc uciderea jurnalistei Lyra McKee

A vrut să fie mai sexy, dar rezultatul a băgat-o în sperieți. Buzele i s-au mărit de patru ori