in

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”

Haos pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București azi, 12 noiembrie, la zborul de Londra – Luton care a aterizat la ora 14.00.

Unii dintre cei care s-au prezentat la ieșirea din țară cu certificate de vaccinare anti-COVID eliberate în Marea Britanie au fost trimiși în carantină.

Aceștia nu au fost lăsați să intre în țară precum cei care prezentau certificate UE. Motivul, aparatele de scanat de la controlul pentru pașapoarte al Poliției de Frontieră nu citeau codurile QR ale certificatelor britanice.

Oamenii, revoltați, le-au spus ofițerilor de la frontieră că există un protocol între UE și Marea Britanie prin care certificatele sunt recunoscute reciproc.

Unul dintre lucrătorii de la frontieră le-a arătat călătorilor un model de certificat european, spunând: „Numai pe acesta îl acceptăm, Anglia nu mai este în UE”.

România nu recunoaște certificatele COVID eliberate în Marea Britanie: „Avem probleme cu românii care au certificate din UK”

Certificatele COVID din UK, recunoscute în toate țările UE

Călătorii nemulțumiți s-au întors apoi în sectorul DSP pentru a cere lămuriri cu privire la această situație.

Certificatele care atestă vaccinarea împotriva Covid-19 emise de UK și Armenia sunt ECHIVALENTE CU CERTIFICATELE EMISE ÎN UE, se arată într-o decizie a Comisiei Europene, semnate joi, 28 octombrie.

Totodată, Marea Britanie și Armenia vor accepta certificatul Covid emis de statele UE pentru călătoriile din UE în cele două țări. Echivalarea este recunoscută începând cu 29 octombrie.

Introdus la 1 iulie, certificatul digital Covid din Uniunea Europeană atestă că o persoană a fost fie vaccinată împotriva Covid-19, fie a trecut prin boală, sau s-a testat și are un rezultat negativ la infecția cu noul coronavirus.


…Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 2.6]

frauda HSBC

Manageri HSBC condamnați, au furat 900.000 de lire sterline din conturile clienților

fructe și legume

Imaginea DEZASTRULUI din Marea Britanie: Cantități imense de fructe și legume putrezesc pe câmp