in

Ai vrea să emigrezi în Coreea? Acum o poți face… legal

Ministerul Afacerilor Externe salută intrarea în vigoare, la data de 13 martie 2016, a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea de amendare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea privind desfiinţarea reciprocă a vizelor, încheiat prin schimb de scrisori la Bucureşti, la data de 22 mai 1996.

 

Încheierea Acordului bilateral este rezultatul unor negocieri intense, pe parcursul mai multor ani, între autoritățile române şi cele coreene și reflectă o foarte bună cooperare între acestea.

Principala modificare se referă la scutirea de viză de lungă ședere (viză tip,, D“), pentru anumite categorii de persoane și în anumite condiții.

Astfel, conform noilor prevederi ale Acordului, “cetățenilor fiecăreia dintre cele două țări, care sunt detașați pe lângă reprezentanțele companiilor care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări sau care au semnat contracte de muncă cu o companie care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări li se va permite intrarea, pe teritoriul celeilalte țări fără viză pentru o ședere care să nu depășească nouăzeci (90) de zile în orice perioadă de 180 de zile”.

Astfel, cetățenii români care vor intra pe teritoriul R. Coreea vor putea solicita eliberarea unui permis de ședere în scop de muncă fără a fi posesorii unei vize de lungă ședere D/AM sau D/DT, iar cetăţenii coreeni vor beneficia, corelativ, de aceeaşi facilitate în România.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Taxa pe viciu: Fumătorii vor fi loviți din nou în 2016

Familiile din Marea Britanie vor plăti 100 £ în plus pentru asigurări