in

Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat la Timișoara

În România a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Timișoara, care a intrat în contact cu o pacientă deja diagnosticată, care s-a întors recent din Italia.

Pacientul este un bărbat de 47 de ani şi a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, la întoarcerea din Italia.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Bărbatul, care nu are simptome, va fi dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

„Va fi îngrijit în spital până când testele vor ieși negative. Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor din avion. Este posibil să mai apară, dar în mod normal vorbim doar despre persoanele considerate contacți direcți, care au stat în apropiere”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii, față de care se vor lua măsurile de autoizolare.


Până acum, au mai fost înregistrate 3 cazuri – unul în Gorj, unul în Timiș și unul în Maramureș. Tânărul din Gorj a fost declarat vindecat. Ceilalți doi pacienți sunt în prezent spitalizați, la Timișoara și Cluj Napoca, iar starea lor este stabilă.

Ăn prezent, la nivel național sunt în carantină 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu, potrivit celui mai recent bilanț furnizat de autorități.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Londra: Pentru 1.500 de lire sterline ai veceul lângă pat

COVID – 19, cel mai înalt grad de urgență în Anglia. Alertă de gradul patru la NHS