in

Amendă cât valoarea salariului minim pe economie pentru cei care nu poartă masca peste nas

În România, legea spune că masca trebuie purtată deasupra gurii şi a nasului, iar amenzile pe care le riscă cei care nu respectă acest lucru sunt cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Purtatul măştii poate fi obositor, dar amenda poate fi un motiv bun pentru a o purta. Altfel, cei care nu poartă masca peste nas riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul, conform Legii 55/2020. Aceeaşi lege precizează şi locurile în care oamenii sunt obligaţi să poarte masca.

Astfel, masca se poartă în spaţii comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit unei analize asupra legii realizate pentru MEDIAFAX, de avocatul Gheorghe Groza.

Cine trebuie să poarte masca non stop

În schimb, „cei care prezintă simptome cum sunt temperatura, tusea şi strănutul, sunt obligaţi să poarte masca peste tot ”, a explicat avocatul.

În spaţii deschise, cum este parcul sau pe stradă, oamenii pot ieşi fără mască, în cazul în care nu au niciun fel de simptom al coronavirusului.

Atât OMS, cât și Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din SUA recomandă purtarea măștilor de întreaga populație și spun că o barieră fizică este mai bună decât niciuna, pentru că oprește chiar picăturile care pot ajunge în căile respiratorii superioare.

În prezent, circa 1,37 de milioane de salariaţi încasează salariul minim pe economie, în valoare de 2.230 lei, adică aproximativ 24% din numărul total al angajaţilor din ţara noastră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Asistentă hărțuită într-un magazin din Anglia, din cauza uniformei: „Nimeni nu m-a apărat”

Există o legătură între lungimea degetelor și coronavirus. Bărbații cu degetul inelar mai lung, risc mai mic de a muri de COVID-19