Menu
in

Atenţie! Hoţii au adaptat metoda “accidentul” la vremurile de pandemie

În plină pandemie, infractorii români au renunţat la metoda „accidentul” şi folosesc metoda „COVID-19” pentru a înşela persoane prin telefon.

Sună diverse persoane, susţinând că sunt rude ale acestora şi cer bani sub pretextul că sunt infectaţi. Hoţii spun că au nevoie de acele sume pentru a face rost de echipamentele medicale necesare pentru tratarea Covid-19.

O femeie de 44 de ani din Constanța este una dintre persoanele care a fost sunată sub pretextul că fratele ei este infectat cu noul coronavirus.

Iniţial, a răspuns mama acesteia, care, la scurt timp, a început să plângă şi să-şi strige fiul pe nume. Femeia i-a luat receptorul din mână bătrânei şi a auzit vocea unui bărbat care i-a spus pe numele mic.  El a început să se plângă, iar femeia mărturiseşte acum că a fost ferm convinsă că era vocea fratelui ei, Bogdan. 

Suprinzator este ca individul a sunat pe telefonul fix şi avea toate datele de identificare ale familiei.

“Mihaela, mi-a zis pe nume, ‘tu eşti? ce mă fac?‘. A început să plângă, să se vaite. I-am zis să se liniştească. Zice ‘am plecat astăzi la muncă, am ajuns la muncă, am leşinat, a venit salvarea, mi-a pus masca de oxigen şi m-a dus şi m-a internat la spitalul de la gară, la infecţioase, şi m-a găsit cu virusul’”, le-a povestit femeia polițiștilor.

Femeia susţine că, pe moment, nu şi-a dat seama că nu este vocea fratelui ei, dar s-a alertat în momentul în care bărbatul i-a cerut o sumă mare de bani.

″‘Sunt disperat că îmi trebuie apărat de ventilaţie, că a venit managerul spitalului la mine şi că îmi trebuie 200 de milioane să îmi iau aparat de ventilaţie’. Mi-a zis ‘tu ai bani în casă?’. I-am spus “Bogdane, am, dar nu o sumă atât de mare, am aşa de zi cu zi”.

Cel care a sunat-o i-a spus că nu poate să îl sune înapoi. Însă femeia a reuşit să ia legătura cu fratele ei prin alte cunoştinţe. “M-a sunat Bogdan şi mi-a spus staţi liniştiţi, v-a păcălit cineva”.

Femeia a apelat în cele din urmă la poliţişti, iar aceştia au declanşat o anchetă pentru a-l depista pe cel care a încercat să o înşele.

Andreea Iliescu purtător de cuvânt IPJ Constanța: “Deşi în acest caz nu a fost constatat un prejudiciu material, această metodă are un impact emoţional foarte puernic asupra victimelor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version