in

Bărbat întors din Anglia, răpus de virus la 41 de ani: «Şi-a luat special o maşină ca să nu vină cu avionul»

Claudiu Dan este al doilea gorjean răpus de virus. Bărbatul venise din Anglia, unde lucrase ca şofer, şi era în carantină la Rânca. Pentru că nu prezenta simptome, acesta nu a fost testat pentru COVID-19.  

Claudiu Dan a murit vineri, 10 aprilie, în mod subit, fără să aibă simptome, testele confirmând ulterior infectarea cu coronavirus. Acestuia i s-a făcut rău după ce a vorbit la telefon cu soţia şi şi-a salutat fiica. Bărbatul le-a spus că se simte bine şi că peste o săptămână se vor revedea, scrie Adevărul.

Femeia a avut o presimţire, la scurt timp după ce a închis telefonul şi a vrut să-l sune din nou, dar soţul nu i-a mai răspuns. „Îşi făcuse analizele în toamnă şi era bine. Nu avea probleme de sănătate, în afară de greutatea de aproape 140 de kilograme“, a povestit Mihaela Dan, soţia bărbatului decedat, care este salariată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Soția bărbatului a declarat că acesta se temea să nu fie infectat

Bărbatul care a murit a fost plasat în carantină singur în data de 6 aprilie. A călătorit singur cu o maşină şi nimic nu indica faptul că are probleme medicale. Claudiu chiar se proteja, pentru că-i era teamă să nu fie infectat. „Şi-a luat special o maşină pentru ca să nu vină cu avionul. A oprit într-o benzinărie şi nu a vrut să intre până când nu s-a eliberat“, a mai povestit soţia. 
Mihaela Dan, soţia bărbatului decedat, care lucrează ca inspector la DGASPC Gorj, a postat un mesaj pe pagina de Facebook: „Azi încă o dată mi s-a confirmat zicala că DE CE TI-E FRICA DE-AIA NU SCAPI. Singurul lucru care te-a putut învinge a fost acest nenorocit de VIRUS. Ai luptat până în ultima clipă, voinicul meu. Toată truda, tot ce am clădit împreună s-a dus, a mai rămas frumosul TRANDANAF-RALUCA si suferinta nemărginită. Nu te voi uita niciodată, sufletul meu pereche! Te iubesc enorm şi te aştept să vii acasă de ziua lui Ralu, cum ai promis“.
În România bilanţul negru a urcat la 314. Şi numărul îmbolnăvirilor continua să crească, astfel că începem săptămâna cu 6.300 de cazuri. Peste 800 de cadre medicale sunt infectate şi tot mai multe spitale anunţa cazuri. Încep să se aglomereze şi secţiile de terapie intensivă, autorităţile anunţând că unele au atins deja două treimi din capacitate.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Predicții sumbre

Predicții sumbre: UK pe punctul de a ajunge cel mai afectat stat din Europa

Ce au făcut britanicii în ziua în care numărul deceselor a depășit 10.000: Au ieșit la plimbare pe biciclete și la plajă.