in

Băsescu: «România e obligată să îi primească pe românii din străinătate. Iohannis nu le poate spune să nu vină de Paște»

Românii din străinătate nu ar trebui să se întoarcă în ţară de Paşte, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, a spus zilele trecute preşedintele Klaus Iohannis. Fostul şef de stat Traian Băsescu îl contrazice, atrâgând atenţia că românii care nu mai au de muncă în străinătate trebuie aduși în țară cât timp încă mai sunt sănătoși, relatează ştiripesurse.ro.

„Iohannis devine îngrijorat şi le spune să stea acolo unde sunt. E greșit! Să le spui românilor să stea acolo unde sunt o poți face doar atunci când nu ai condiții! Nu poţi să le spui să nu vină. România e obligată să îi primească. Nu se poate să le zică nu veniți de Paște. Trebuie să îi aduci când cei 30 de mii de români din diaspora sunt sănătoși, dar nemulțumiți pentu că nu mai au loc de muncă. Peste două luni s-ar putea sa fie bolnavi. Trebuie actionat rapid și aduși acasa”, a spus Traian Băsescu.

Alte articole despre Coronavirus:

Klaus Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu vină acasă de Sărbătorile Pascale din cauza pandemiei de coronavirus.

“Transmiteți pe toate canalele: românii din străinătate ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc», a spus şeful statului zilele trecute.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Boris Johnson a decis: Puburile, barurile și restaurantele din UK se închid din această seară pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Criza coronavirus: Guvernul britanic va acoperi 80% din salariile angajaților, dacă aceștia nu vor fi concediați