in

Băsescu la Bruxelles: Am propus începerea procesului de intrare în Schengen

Președintele Traian Băsescu declarat, joi, 14 la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că i-a propus acestuia ca în 2014 să înceapă procesul de aderare în Schengen, transmite Agerpres.

Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen, propunând ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva. Adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar aşa în etape, aşa cum a fost stabilit”, a declarat Băsescu.Întrebat dacă poziţia preşedintelui Consiliului European lasă să se întrevadă progrese în chestiunea aderării la Schengen, Traian Băsescu a răspuns: ”Ştiţi că nu dânsul este problema. Dar să facem o politică împreună pentru ca până la sfârşitul anului să se întâmple ceva. Nu putem să ne împiedicăm de fiecare dată ori de declaraţii, ori de idei ale grupurilor din parlament”.

De asemenea, șeful statului a afirmat că a discutat cu Van Rompuy ”problema sprijinului pentru Moldova, cu semnarea cât mai rapid /a Acordului de asociere cu UE/ şi ratificarea în timp util înainte de alegeri”.

Am atenţionat asupra riscurilor din Găgăuzia şi Transnistria”, a adăugat președintele român.

Potrivit lui Băsescu, pe agenda discuţiilor s-a aflat și ”problematica legată de energie şi de frustrarea noastră că Nabucco, un proiect european, a fost abandonat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce nu obțin românii NINO? Funcționarii Ministerului de Interne iau prime în funcție de dosarele refuzate

Concurs de creație ”Mihai Eminescu”, destinat tinerilor români din afara granițelor