in

București: Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost ELIMINATE

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri, 17 februarie, inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Toate partidele, cu excepția UDMR, au votat pentru eliminarea acestor pensii speciale.

S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

Anterior, Comisia de statut a Camerei Deputaților și Senatului a adoptat un raport de admitere cu amendamente la proiectul PSD de eliminare a acestor pensii speciale.

Europarlamentarii PSD: Iohannis să prezinte un plan pentru românii din Marea Britanie

Prevederi din celelalte inițiative de eliminare a pensiilor parlamentarilor, depuse de USR PLUS și PNL, au fost preluate ca amendamente la proiectul PSD.

Unul dintre amendamente, preluat de la USR PLUS, prevede că odată cu intrarea în vigoare a noii legi, încetează plata pensiilor speciale aflate în vigoare.

Ludovic Orban (PNL): „Suntem azi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetățeanului român, are ocazia să arate că cine împarte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și că nimeni nu trebuie să aibă privilegii, chiar dacă este la decizie.”

Sursa: G4media

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prințul Philip, soțul Reginei Marii Britanii, internat în spital. Palatul Buckingham: „Nu este COVID”

Magazine românești din Anglia, închise de pandemie: „Toți se sperie de COVID și de Brexit. Se întorc acasă”