in

Bucurie mare la Ţăndărei, după ieşirea din carantina totală: «Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat»

Bucurie mare la Ţăndărei, oraşul din inima Bărăganului plasat în carantină totală pe data de 4 aprilie. Marţi a fost prima zi de libertate, iar localnicii sunt bucuroși că a trecut greul și își fac planuri să meargă în Anglia și în Germania.

”Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, acuma pe 16, dacă se poate să dea drumu’ la avioane. Am puțină treabă p-acolo, la muncă. În Liverpool, am 3 ani de stat, am venit de 2 luni”, a spus unul dintre ei pentru Ştirile TVR.

”Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat, nu mai stau aici. Vreau să plec în Germania, am contract acolo”, a spus un alt tânăr.

”Toată lumea vrea să plece pe afară, să câștige și ei bani, aici nu e servici, nici nimica”, se plâng alţii.

”A fost ca într-o închisoare. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a scos, m-am rugat pentru asta”, a spus un alt localnic.

Primar: «Mulți localnici și-au pierdut locurile de muncă»

Primarul orașului, Nicoleta Toma, a declarat că mulți localnici și-au pierdut locurile de muncă pentru că nu au putut părăsi orașul.


“Noi nici n-am înţeles prea bine ce a fost cu această carantină. A fost nedrept că din exterior se putea intra în oraş, însă localnicii nu puteau ieşi să meargă la serviciu. Mulţi şi-au pierdut job-urile, a fost foarte greu pentru noi. O lună şi jumătate de carantină, o situaţie pentru care nimeni nu a fost pregătit, dar pe care, cu eforturi comune şi cu înţelegere, am reuşit să o gestionăm. Le mulţumesc oamenilor că au sprijinit autorităţile în această luptă cu noul coronavirus. Vă spun sincer, noi de trei săptămâni nu mai avem nicio îmbolnăvire în oraş. Suntem pe o curbă descendentă, nu ştiu de ce a durat atât de mult această carantină.

Multe persoane spun că a fost o măsură abuzivă. Şi eu cred că a fost o exagerare enormă. Suntem un oraş mic, de câmpie, sărac, oamenii sunt disperaţi că şi-au pierdut job-urile pentru că nu au putut părăsi localitatea. Sunt şi fermieri care au terenuri agricole în arendă, nici ei nu au fost lăsaţi să meargă să lucreze. Ne bucurăm că am depăşit această situaţie, însă bucuria nu înseamnă că, gata, nu mai luăm măsuri. Vom supraveghea în continuare persoane izolate la domiciliu, cu forţe de ordine mai puţine, dar vom fi tot cu garda sus. Măsurile trebuie respectate în continuare pentru a trece cu bine peste toată această situaţie”, a declarat Nicoleta Toma.

Orașul Țăndărei a intrat în carantină totală la începutul lui aprilie. În localitate, potrivit primarului, au fost 65 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 10 decese, 4 chiar în oraș, restul de 6, fiind vorba de locuitori din Țăndărei care au decedat de coronavirus în alte localități sau în afara țării.

Localitatea din Bărăgan este renumită pentru rețelele de trafic de carne vie care au speriat Occidentul. La percheziții, polițiștii englezi au găsit mitraliere și kilograme de aur. Cu toate acestea, toți inculpații au fost achitați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
1.000 de morți

România a depășit pragul de 1.000 de morți

Mesaj din partea Poliției Transporturi britanice pentru londonezi: „Evitați transportul public cu orice preț!”