in

Certificatul verde, obligatoriu la muncă în România. “Vom ajunge până la CONCEDIERI”

În cel mult două săptâmâni, certificatul verde va fi obligatoriu, la locul de muncă în România. Angajații de la stat și privat, trebuie să demonstreze că sunt testați sau vaccinați anti-Covid, altfel ar putea fi sanctionați dur, până la concediere.

Va exista și o perioadă de grație, de două luni, în care statul va acoperi contravaloarea a 20 de teste rapide. După aceea însă, cei care nu se vaccinează, își vor plăti singuri testarea. Epidemiologii sunt de părere că obligativitatea ar putea stimula vaccinarea, care din păcate a scăzut drastic, relatează Ştirile Pro TV.

După săptămâni de analize și discuții, introducerea obligativității certificatului verde pentru muncă pare că a intrat în linie dreaptă. Partidele politice se pun de acord asupra formei finale a proiectului, iar luni documentul va ajunge la comisiile de specialitate.

Marea Britanie: „Fără vaccin, fără job”. 60.000 de angajați din casele de îngrijire rămân fără loc de muncă

Conform porpunerilor, ar urma să fie 10 teste rapide decontate pe lună, pentru o perioada de maximum 60 de zile, în total 20 de teste antigen gratuite. Această perioada de 2 luni este considerată o perioada de acomodare a societății. După aceste 2 luni însă, cei care vor refuza să se testeze PCR, ori antigen pe banii lor, dar și să se vaccineze gratuit pentru a putea merge la serviciu, ar putea fi sancționați.

“Sancțiunea poate merge de la un simplu avertisment până la suspendare sau chiar concediere”. Parlamentarii nu au stabilit însă dacă testele vor fi gratuite atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei de la privat.

Se caută soluții și pentru cei care au trecut prin boală și nu s-au înregistrat la Direcțiile de Sănătate Publică, dar au anticorpi. La fel și pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale clare și dovedite.

„Vaccinarea e singura soluție pentru că vrem să evităm valul 5. Evitarea valului 5 va fi posibilă dacă populația acestei țări va hotărî să se vaccineze”, a declarat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore, doar 25.000 de români s-au vaccinat cu prima doză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1]

Muncitorii în construcții din România ar putea să lucreze fără viză în Marea Britanie

Muncitorii în construcții din România ar putea lucra fără viză în Marea Britanie

concediat nevaccinat

Mii de lucrători, nevoiți să plece de la muncă, pentru că nu au fost vaccinați