in

Condiţii inumane în centrele de carantină: «Aici ne îmbolnăvim cu toţii, şi nu de coronavirus»

Este revoltă la Constanţa, acolo unde mii de români întorşi din zonele de focar sunt în carantină la hotelurile din Mamaia. Aceştia spun că nu pot sta în asemenea condiţii inumane şi le este frică să nu se îmbolnăvească.

Oamenii acuză faptul că mâncarea este groaznică şi nimeni nu vrea să le cumpere mâncare nici pe bani.

Mai mult, gunoiul începe să se adune pe holurile hotelului în care sunt cazaţi, pentru că nu este ridicat cu zilele.

Cel mai dureros, spun românii, este că nu ştiu dacă sunt sau nu infectaţi cu coronavirus, pentru că nimeni nu le-a comunicat rezultatul testelor.

Indignaţi de ce se întâmplă, oamenii au ieşit din camere pentru a filma atât mâncarea necomestibilă, spun ei, cât şi condiţiile mizere.

„Am venit pe 21, am ajuns la aeroport în Constanţa. Ne-au făcut nişte teste şi după ne-au cazat la Constanţa, la hotel. Nu avem de atunci nici o informaţie, nici cum suntem, nici cum au ieşit testele. Mâncarea nu o mănâncă nici porcii, haideţi să va arătăm mâncarea. Dacă asta e mâncare… Au mai mult de 48 de ore cartofii. Cerem să ni se ia şi nouă ceva de la magazin şi ne tot mint de vreo 4-5 zile, vine Crucea Roşie, vine… Nu se ia nici o atitudine. Vorbim cu cei care lucrează aici, ne ignoră total. Deşeuri pe hol nu mai spun, uitaţi ce este. Aici ne îmbolnavim cu toţii, nu de coronavirus. Mai sunt şi copii mici care sunt cazaţi aici la hotel. Aici o să ne îmbolnavim ori cu capul ori de jegul care e pe holuri”, spune unul dintre românii carantinaţi la Mamaia.

Oamenii cer ajutorul autorităţilor şi vor ca măcar cineva să le cumpere mâncare din banii lor şi să le-o pună la uşă. Chiar dacă nu au voie să părăsească camerele, românii au ieşit pentru că nu mai suportă condiţiile.

Condiții de groază şi la Calafat

Mai multe fotografii care arată condițiile greu de imaginat dintr-un centru de carantină din Calafat au fost postate pe o pagină de facebook a unei persoane din Craiova care în noaptea de duminică spre luni a venit din Italia. Bărbatul a găsit gândaci în cameră, lenjerie murdară, pereți distruși de igrasie și amintește, într-un filmuleț, și de prezența șobolanilor. Bărbatul care a ajuns în acest centru a preferat să doarmă în mașină şi a postat fotografiile pe Facebook, în speranța că autoritățile pot lua măsuri în acest caz.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie plânge după lucrătorii români

Marea Britanie plânge după lucrătorii români: Cine ne mai culege recoltele??? «Vom organiza zboruri speciale»

Rareș Bogdan, mesaj dur pentru românii din diaspora

Rareș Bogdan, mesaj dur pentru românii din diaspora.