in

Coronavirus în România: 433 de persoane infectate şi trei decese

Infecţii coronavirus

UPDATE: Luni dimineața a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

În România au fost confirmate, până acum, 433 de persoane infectate cu coronavirus. 64 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Duminică au fost înregistrate trei decese din cauza COVID-19, însă persoanele sufereau și de alte afecțiuni grave.

Primul deces înregistrat în România de coronavirus este un pacient în vârstă de 67 de ani. Acesta a fost confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient decedat, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Bărbatul avea o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Alte articole despre Coronavirus:

Un al treilea român a murit, duminică seară, din cauza infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Neamț.

„În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, relatează Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).
Avertisment dur din partea primarului Londrei: „Mulți oameni vor muri dacă nu vor rămâne în case”

Coronavirus în Londra: Momentul înfiorător în care medicii transportă un pacient suspect de COVID-19 la ambulanță