in

Covidul „britanic” a ajuns în România. Institutul „Matei Balș” confirmă dar face mai multe teste

Noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie a ajuns și în România. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat azi, 3 ianuarie, că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară, din Marea Britanie.

Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, mult mai contagioasă.

Mutantul „VUI – 202012/01” atacă Anglia. Cât de periculoasă este noua tulpină de coronavirus

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specifice.

„Într-adevăr, în laboratorul de genetică al institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam până acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. 100% nu avem această certitudine”, a declarat pentru Digi24 Cătălin Apostolescu.

Boris Johnson îndeamnă părinții să își trimită copiii la școală: „Nu există nicio îndoială că școlile sunt sigure”

Se reiau zborurile între Marea Britanie și România. Cei care vin din Regatul Unit trebuie să aibă test COVID negativ și să stea în carantină 14 zile