in

Românii din UK, nevoiţi să stea la cozi uriaşe pe aeroportul Otopeni. «Asta e legislaţia!»

Pasagerii vaccinaţi complet anti-Covid şi care deţin paşaport digital au la dispoziţie culoare verzi, culoare speciale, pe aeroportul Otopeni. Astfel, timpii de aşteptare după aterizare, se reduc considerabil, spune directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Cosmin Peşteşan.

Nu este cazul românilor care vin din UK, certificatele de vaccinare eliberate de britanici nu sunt recunoscute în România. Astfel, oamenii sunt nevoiţi să stea la cozi infernale, să completeze formulare şi să treacă de controlul sanitar. Iar așteptarea se termină cu decizia de carantină.

V-aţi vaccinat în România? Cum obţineţi paşaportul Covid, recomandări pentru românii din UK

“Nu e decizia aeroportului. Noi am implementat ce e în legislaţie. Intrarea în ţară cu certificat verde e doar la nivel de UE”, spune şeful CNAB, întrebat de ce nu se aplică regulile simplificate şi pentru cei vaccinaţi, care vin din Marea Britanie.

Cei care nu au certificate de vaccinare sau care au, dar NU sunt recunoscute (cazul persoanelor vaccinate în UK) rămân în aceeaşi paradigmă: stau la coadă, completează formulare, aşteaptă decizia medicului DSP, după care intră în frontieră.

“Timpul de aşteptare pentru cei care intră în ţară şi nu au certificatul digital pentru formalităţi – în anumite intervale de vârf am avut şi 4-5 aeronave în acelaşi timp – se ridică uneori şi la 40 de minute, pentru că foarte multă lume care nu foloseşte acel certificat nu ştie nici de formularul DSP, deşi companiile aeriene le transmit când fac check-in-ul.


Ei vin fără formular, stau la coadă, se întorc, completează, deci e un mic haos. Ar putea scurta, asta a fost şi încurajarea noastră şi recomandarea: să avem certificat cei vaccinaţi, cei care nu au certificat să vină cu formularele completate”, a explicat Peşteşan, conform Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

VIDEO – Atac rasist al unei femei asupra unui pasager într-un tren din Londra: „N… murdar, te înjunghii în față”

„După vaccinare, mi-a rămas sutienul mic”, legătura dintre vaccinul COVID și mărimea sânilor femeilor