in

Criminalul care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinți, a murit la spital, după ce a încercat să se sinucidă

criminalul a incendiat o fată a murit

Criminalul care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinți la un an după ce a fost eliberat din închisoare, Ion Turnagiu, a murit.

A încercat să se sinucidă în arest

În data de 25 iunie, Turnagiu a fost internat în spital, după ce a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Acesta a fost găsit de polițiști, spânzurat cu tricoul.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Iman, manager Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Bărbatul se afla în arestul IPJ Mehedinți din data de 13 iunie, după ce a incendiat o fată de 17 ani, din localitatea Dârvari. Pe 12 iunie, bărbatul a mers la locuința fetei de 17 ani, a turnat benzină pe ea și apoi i-a dat foc, după care a plecat. Bărbatul, eliberat condiționat după ce a comis cinci crime, îl cunoștea pe tatăl fetei, alături de care muncise timp de câteva zile în Olanda. Cazul șocant a avut loc la doar câteva zile după ce fata a depus o plângere pentru hărțuire și viol, ultima acuzație, potrivit polițiștilor, nefiind confirmată.

Condamnat pe viaţă, a fost eliberat condiţionat

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, fiind condamnat pentru cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi.

Tânăra de 17 ani se află acum internată la Spitalul Grigorescu din Capitală, unde a fost transferată cu elicopterul. Ea a fost supusă săptămâna trecută unei noi intervenții chirurgicale, după ce a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului.
Un oraș din Marea Britanie a fost închis din cauza COVID-19. Urmează Londra? Zone locuite de români, în pericol de a fi puse din nou sub restricții

Educația, o prioritate în Marea Britanie. Guvernul alocă 1,5 miliarde de lire pentru școli