in

Cum se plâng de condiţiile din carantină cei care se întorc din străinătate: «Asta e pâine? Mai bine la puşcărie!»

Câțiva români întorşi de peste hotare și care au fost plasați în carantină într-un centru din Roșiorii de Vede se plâng de condițiile din centre și de mâncarea pe care o primesc. O filmare din acest centru de carantină a devenit virală pe reţelele sociale. Opinia publică este revoltată de tupeul celor care se plâng.

„Să fiu al dracu…uite aici mâncare: o chiflă, o jumate de roşie fără calorii, 3 felii de salam, 2 măsline, brânză şi castraveţii ăştia îi punem pe ochi. O chiflă de pâine la carantina Roşiorii de Vede”, spune cel care filmează mâncarea. „Mai bine la puşcărie, fraţilor”, spune un alt individ aflat în aceeaşi cameră. În continuare, cei aflaţi în carantină sunt nemulţumiţi de televizorul din cameră, de baia pusă la dispoziţie de autorităţi şi de faptul că nu au primit „nici cafea”. „Uite baia. Fără lumină, fără nimic. Pe acolo ne intră şobolanul ca să ne viziteze. Să vină protecţia de la Bucureşti”, a relatat Adevărul.

«Ce ai muncit tu pentru mâcarea aia?»

Filmul a fost distribuit de multe persoane, iar comentariile nu au întârziat să apară. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că statul român plăteşte cazarea şi masa pentru astfel de conaţionali întorşi din străinătate.

În comentariile postate pe Facebook, oamenii îi întreabă pe protagonişti de ce nu au stat în ţara de unde au venit, cât au plătit taxe şi impozitela bugetul de stat al României şi multe altele. Iată câteva dintre comentarii: „Nu sunteţi în stare să munciţi nici pentru asta (mâncare n.red.). Voi doar stricaţi”. „Cât impozit ai plătit tu la stat ca să primeşti ceva mai bun?” „Ce ai muncit tu pentru mâcarea aia? Ce ai cotizat tu vreodată pentru mâncarea aia? Ce plăteşti tu pentru cazare, apă, curent, caldură? De ce nu aţi stat de unde aţi venit să mâncaţi mai bine acolo?” „Să ziceţi mersi ca eu nu vă dădeam nimic că n-aţi muncit pentru ţară 1 minut. Vă băgam pe toţi la părnaie şi nu gratis, vă puneam să o plătiţi şi vă potoleam”.

În ultima vreme, în presă au apărut mai multe articole în care cei veniţi din diaspora se plâng de condiţiile din carantină. Însă, mai nou apar şi reacţiile autorităţilor, care spun că mulţi dintre cei plasaţi în carantină sunt lipsiţi de educaţie şi lasă dezastru în urma lor. Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a semnalat că hotelieri se tem să-şi mai transforme proprietăţile în astfel de centre. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, cea mai mare concentrație de polen din ultimii 70 de ani. Rinita alergică, atenție la simptome!

Boris Johnson terapie intensivă

Premierul Boris Johnson „a avut nevoie de patru litri de oxigen la terapie intensivă”. Coronavirusul i-a creat probleme mari de respirație