in

Cumperi mașini din Marea Britanie și descoperi la frontieră că sunt furate, TOT MAI MULTE CAZURI!


De la începutul acestui an, au existat tot mai multe cazuri de autoturisme cumpărate din Marea Britanie, de la cetățeni români, care se dovedesc a fi “bunuri căutate pentru confiscare“. Aproape săptămânal, polițiștii români de frontieră descoperă mașini de valoare mare și mărci apreciate, care sunt semnalate în Marea Britanie ca fiind furate. În fiecare caz, șoferii declară că au cumpărat autoturismele de la un cetăţeni români şi nu cunoşteau faptul că acestea se află în atenţia autorităţilor.

Iată două cazuri de ieri, semnalate de polițiștii de frontieră:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota  au descoperit un autoturism marca Mercedes în valoare de 50.000 de lei, care era căutat de autorităţile din Marea Britanie.

În data de 22.05.2019, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B.D., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare, iar în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul din Belgia, de la un cetățean belgian și nu ştia că mijlocul de transport se află în atenția autorităților.

În cauză, autoturismul în valoare de 50.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii detăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat – judeţul Dolj audescoperit un cetăţean român care s-a prezentat la controlul de frontieră conducând un autoturism marca Audi Q3, ce figura ca fiind căutat de autorităţile din Marea Britanie. 

În data de 22.05.2019, în jurul orei 13.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român V.F., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi Q3, fabricat în anul 2012.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu privire la autovehiculul în cauză, în urma cărora au constatat că acesta figurează ca bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean român şi nu cunoştea faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii detăinuire, iar autoturismul în valoare de 60.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Dolj, până la finalizarea cercetărilor.


Vaslui. Conducea un autoturism furat din Marea Britanie

Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, descoperite în România

 
Unde pot vota românii din Marea Britanie. LISTA COMPLETĂ a secțiilor de votare pentru românii din Regatul Unit

Paradox: Britanicii ies din UE și își aleg primii europarlamentarii. Nigel Farage, atacat cu milkshake-uri