in

De ce are România doar 277 de cazuri confirmate de coronavirus? A testat foarte puţin

La 23 de zile de la depistarea primului pacient infectat cu coronavirus în România, ţara noastră are 277 de cazuri confirmate, iar idicatorii arată că țara noastră reușește, cel puțin pentru moment, să țină în frâu pandemia. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste.

Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

Comparativ cu alte țări, România a prelucrat relativ puține teste.

Platforma Our World In Data a elaborat un clasament al țărilor cu cele mai multe teste prelucrate:

– China 320,000 (2 martie)

– Coreea de Sud 287,000 (17 martie )

– Italia 150,000 (17 martie)

– Arabia Saudită 125,000 (16 martie)

– Rusia 117,000 (17 martie)

– Marea Britanie 51,000 (17 martie)

– SUA 42,000 (16 martie)

– Turcia vrea să ajungă la 15.000 de teste pe zi

«Te poți trezi cu focare de sute de bolnavi și mii de contacți»

Țara noastră nu are suficiente teste, iar măsurile de izolare ar trebui să compenseze acest lucru și să fie mult mai stricte – practic, doar farmaciile și magazinele alimentare ar trebui să rămână deschise în această perioadă, pentru a limita răspândirea virusului, avertizează Adrian Wiener, medic la Spitalul Județean din Arad și senator USR. În caz contrar, “te poți trezi cu focare de sute de bolnavi și mii de contacți ce se dezvoltă în doar 3-4 zile”.

În România, singurul criteriu pentru testare este călătoria în zona roșie, subliniază Adrian Wiener: “Ori, când știm că sunt mii de oameni care au mințit, care au spus că vin din Grecia, care au trecut Dunărea cu barca, care au intrat în contact, la rândul lor, cu acești oameni, care nu respectă măsurile de autoizolare ce li s-au transmis la aeroport, sunt mii de astfel de oameni. Noi depistarea în comunitate nu o facem.” În acest timp, persoane care au simptome, dar nu au călătorit recent în aceste zone, nu sunt testate și sunt trimise acasă de la spitale, iar medicii sunt neputincioși.

Alexandru Rafila: «Suntem cam cu o lună în urma Italiei»

Recent, Alexandru Rafila, șeful epidemiologilor din România, a menționat că:

”Suntem cam cu o lună în urma Italiei în privința curbei de expansiune. În trei-patru săptămâni vom avea în România mii de cazuri de coronavirus, nu știm câte mii, dar trebuie să fim pregătiți ca să nu punem o presiune insuportabilă pe sistemul sanitar”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul britanic dă asigurări că Londra nu se închide: „Nu există nicio restricționare a călătoriilor în sau din Londra”

Boris Johnson: „Putem scăpa de coronavirus în trei luni dacă respectăm reguli stricte”