in

Drama unei familii de români venită de la Londra: mama a murit și copiii și soțul nu o pot conduce pe ultimul drum

Mama a murit și copiii și soțul nu o pot conduce pe ultimul drum

O tânără din Târgu-Jiu, studentă la Londra, s-a întors în România, împreună cu tatăl şi fratele său, după ce mama a murit, răpusa de cancer. Toţi trei stau separat, în izolare, şi niciunul nu poate merge la înmormântare, trăind o adevărată dramă.

Femeia de 39 de ani, din Târgu-Jiu, a murit, marţi, de cancer. Atât ea, cât şi familia ei, locuiau la Londra, dar femeia s-a întors acasă, atunci când a simţit că starea ei se agravează. Cei doi copii şi soţul au revenit de curând din Marea Britanie, dar niciunul nu a reuşit să o vadă pe femeie înainte de a se stinge, iar acum, din izolare, nu pot merge să îşi conducă părintele pe ultimul drum, relatează Mediafax.

Rebeca roagă autorităţile să îi dea voie să îşi conducă mama pe ultimul drum.

Noi locuiam toţi în Anglia. Mama a venit în ţara acum o lună, când s-a agravat starea de sănătate. A făcut metastaze multiple. (…) E mult mai dureros să ştim că nu apucăm să o vedem, deşi am făcut atâta drum. Eu mi-am dorit să o văd şi când era în viaţă, ne-am zbătut din prima zi, când mama încă era în viaţă şi se simţea ok. Nu am reuşit”, a declarat Rebeca Filip, fiica femeii de 39 de ani, care a murit.

Rebeca roagă autorităţile să îi dea voie să îşi conducă mama pe ultimul drum.

Eu sunt în carantină, închisă singură aici, tatăl meu este în alt loc, sunt total izolată

A fost internată la Oncologie, în Târgu-Jiu, dar a murit acasă, pentru că în ultima zi a simţit că nu mai poate şi a zis că nu vrea să moară în spital şi că preferă să fie acasă. Bunica este distrusă. În ultima lună a fost permanent lângă ea. Este mama ei. Bunica se ocupă acum singură de tot ce este necesar pentru înmormântare. Rog autorităţile să ne lase să mergem să o conducem pe ultimul drum. Joi are loc înmormântarea, la Târgu-Jiu. Timpul e foarte scurt. Simt regret, în primul rând. Şi disperare, că nu pot face mai mult. Eu sunt în carantină, închisă singură aici, tatăl meu este în alt loc, sunt total izolată, nu mă îmbrăţişează nimeni. Sunt total singură”, a mai spus fata.

Petiție online pentru găsirea unei soluții

Femeia de 39 de ani a fost diagnosticată cu cancer la sfârşitul anului 2018, după ce, în august, întreaga familie se mutase în Anglia. Aceştia au decis să plece din ţară, întrucât tatăl Rebecai lucra de patru ani în Anglia, iar tânăra s-a înscris la facultate, în Londra.


Impresionată de drama familiei, Cristina Lia, preşedintele Asociaţiei “Glasul Sufletului“, din Gorj, a lansat o petiţie online pentru a fi găsită o soluţie, astfel încât copiii şi soţul femeii să fie lăsaţi să o înmormânteze.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă 936 de morți în Marea Britanie. Cea mai tânără victimă avea 22 de ani

Un agent a bătut doi bărbați pe stradă, ce spune sindicatul polițiștilor: „Erau smardoi” VIDEO