in

Epidemie de gripă în România. Au murit 29 de oameni

S-au înregistrat patru noi decese din cauza gripei. Cele mai recente victime sunt din judeţele Iaşi, Mureş şi Argeş. Astfel, numărul total al persoanelor care au murit a ajuns la 29.
Printre victime se numără un bărbat de 78 de ani din judeţul Argeş, care avea şi alte probleme medicale şi era nevacciant. În cazul acestuia a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09. De asemenea, în Iaşi a murit un bărbat de 61 de ani, şi acesta cu condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat. La acesta s-a confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

O altă victimă este o femeie de 71 de ani tot din judeţul Iaşi, cu condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, potrivit Mediafax. Cea de-a patra victimă este un bărbat de 51 de ani din judeţul Mureş, care nu avea alte probleme medicale şi nu era vaccinat antigripal. În cazul acestuia s-a confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
Ministerul Educației a anunțat că 82 de școli din întreaga țară sunt închise parțial, din cauza epidemiei de gripă. Aproape 4.000 de elevi sunt afectați de decizia ministerului. Cele mai multe școli închise sunt în București, 39 de unități, pe locul secund fiind Brașovul, cu 20 de unități de învățământ închise parțial.
Amintim că Ministerul Sănătăţii a declarat joi, 6 februarie, epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima perioadă.
«Românii din Marea Britanie se aşteaptă ca noi, în Parlamentul European, să le apărăm drepturile»

Londra: O româncă de 27 de ani joacă în două dintre filmele de Oscar