in

Fabrică închisă din lipsă de muncitori. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă

Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care sunt fabricate componente auto şi unde lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal.

“În urma întâlnirii avute cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România”, a anunţat Delphi Packard, conform economica.net.Potrivit reprezentanţilor companiei, activitatea de producţie în Moldova Nouă va fi încetată la sfârşitul lunii martie, astfel că cei 698 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă.


 Primarul speră la o nouă investiţie

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a declarat că se încearcă găsirea unui alt mare investitor. “Reprezentanţii Delphi spun că îşi reduc activitatea pentru că nu-şi pot duce proiectele în totalitate din cauza lipsei de forţă de muncă la ceea ce-şi doreau ei. Noi suntem în contact cu ei, mare parte din clădirea şi terenul unde-şi desfăşoară activitatea Delphi este proprietatea Primăriei şi vom vedea cum vom parcurge paşii pentru a aduce alţi investitori în zona Moldova Nouă. Suntem dispuşi să oferim facilităţi unui eventual investitor care va veni la Moldova Nouă şi, cu siguranţă, va veni. Avem infrastructura existentă funcţională şi în plus avem şi forţa de muncă calificată în zona de automotive”, a afirmat Adrian Torma.

Delphi este furnizor global în electronică şi tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale şi alte segmente de piaţă de acest gen.

Bătaie pe muncitorii rămaşi în ţară

Criza de pe piaţa forţei de muncă se va amplifica în acest an, iar firmele vor duce un adevărat război pentru racolarea de angajaţi, estimează oamenii de afaceri şi specialiştii chestionaţi pentru un barometru semestrial referitor la perspectivele pieţei de muncă, anunță Agerpres.

Întrebaţi privind criza de pe piaţa forţei de muncă în acest an, 72% dintre respondenţi au declarat că fenomenul se va amplifica în acest an, 22% estimează că situaţia va rămâne la acelaşi nivel ca şi în 2017, în timp ce 6% au evitat să răspundă.

Nevenca Doca, director executiv resurse umane Banca Transilvania, consideră că decalajul dintre cererea de forţă de muncă specializată şi ofertă se va accentua, pe fondul creşterii emigraţiei, pe de o parte, şi al angajărilor în cadrul companiilor de stat, pe de altă parte.

Tot 2018 va fi anul în care ofertele de muncă îşi vor diversifica tot mai mult paleta de servicii şi nu va mai fi de ajuns doar un salariu bun pentru a angaja un profesionist.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Brexit: taxe mari și pericole pentru muncitori și firmele din construcții

Judecător britanic, îngrozit de skimmerii români: „Mi-e frică să mai scot bani de la bancomat ”