in

Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie în România. Autorităţile urmează să actualizeze lista cu ţările din zona roşie

Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis că, din cauza numărului mare de îmbolnăviri, de la 1 iulie nu se vor lua noi măsuri de relaxare în România. O şedinţă Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară.

Între altele, ar fi vorba de o aducere la zi a listei cu ţările considerate „roşii” de autorităţile de la Bucureşti.

Hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific au caracter de propunere către Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), instituţie care va aproba măsurile finale luate de autorităţi. Din Grupului de suport tehnico-ştiinţific fac parte experţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc epidemiologic.

Reamintim că evoluţia pandemiei de COVID-19 în România a continuat într-un trend negativ în ultimele zile, fiind observată nu doar o creştere a numărului de îmbolnăviri, dar şi a numărului de decese zilnic, cât şi a pacienţilor în stare gravă. În acest context, dar şi ţinând cont de faptul că în ultima perioadă mai multe spitale din ţară au anunţat că sunt aproape de capacitatea maximă de internare a pacienţilor cu COVID-19, unii medici sunt de părere că asistăm deja la un val secund de infecţii, în special în anumite zone ale ţării.

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, duminică, la 26.313 cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 291 de noi îmbolnăviri. Deşi numărul de cazuri noi este mai scăzut faţă de ziua precedentă, în contextul în care au fost efectuate 7.291 de teste, procentul testelor pozitive de 4% arată o creştere semnificativă faţă de zilele din săptămâna precedentă. Mai mult, ultimele 24 de ore au arătat şi o creştere semnificativă a numărului de decese, 23 – un bilanţ zilnic mai ridicat fiind înregistrat în urmă cu şase săptămâni, pe 16 mai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UE și Marea Britanie, negocieri maraton pentru un acord post-Brexit

Cum a ajuns virusul SARS-COV-2 în România? Răspunsul cercetătorilor și ce legătură au românii din diaspora