in

Fată de 17 ani, stropită cu benzină și arsă de un bărbat eliberat din puşcărie după ce a ucis cinci oameni. Criminalul voia să plece în Anglia

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Fata a fost stropită cu benzină şi apoi arsă de bărbatul de 45 ani pe care l-a cunoscut pe o rețea de socializare. Cei doi au avut o relație de prietenie, iar în urmă cu patru zile, pe 9 iunie, tânăra a depus o plângere împotriva bărbatului pentru viol și agresiune, iar bărbatul ar fi vrut să se răzbune.

Adolescenta a fost plasată în centru de asistență socială, dar familia a luat-o acasă. „În urma verificărilor efectuate sub coordonarea procurorului de pe lângă Judecătoria din Vânju Mare, polițiștii au plasat minora de data aceasta într-un centru de asistență socială ca măsură de protecție. În urma examinării medico-legale a rezultat că aceasta nu a suferit leziuni care să confirme săvârșirea infracțiunii sesizate”, a declarat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, pentru Libertatea.

Două zile mai târziu, familia minorei a mers la centrul de asistență socială și a luat-o acasă. Supărat că tânăra a depus plângere la poliție împotriva sa, individul a mers vineri seara la locuința adolescentei, unde aceasta stătea alături de fratele și bunica sa, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

Şanse minime de supravieţuire

Fratele victimei a fost cel care a intervenit și a reușit să stingă focul și să sune la 112. „Minora a fost transportată la spitalul din municipiul Drobeta Turnu Severin pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, minora ar fi fost transportată cu un elicopter SMURD la București”, au mai transmis autoritățile.
Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, unde a fost transferată fata incendiată, a declarat că starea pacientei este foarte gravă, iar şansele de supravieţuire sunt minime.
“Are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, iar şansele de supravieţuire sunt minime, pentru că arsura este foarte profundă. Starea este foarte gravă. Este totul ars profund. Este foarte arsă în zona capului şi a feţei. Sunt arse şi căile respiratorii”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Criminalul voia să plece în Anglia

Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat o tânără de 17 ani, a comis în 1993 cinci crime cu sânge rece, având condamnări de 90 de ani de închisoare. Printre victimele sale s-a numărat, potrivit Mediafax, și o femeie însărcinată în luna a șaptea. Alte două victime au fost doi bătrâni din București, pe care i-a ucis după ce i-a jefuit. Cei doi au fost găsiți în locuința lor, la zece zile de la crimă. După ce a ispășit 20 de ani de închisoare, în 2014, a depus o cerere de eliberare condiționată pentru bună purtare, potrivit Legii 286/2009 privind Codul Penal.

A avut 20 de încercări, conform termene.ro, până când un judecător i-a aprobat cererea. Bărbatul a devenit liber în luna mai 2019, iar de la data eliberării era supus ”unui termen de supraveghere de 10 ani”.

De atunci, el ar fi lucrat cu ziua, susțin vecinii fetei incendiate. S-a împrietenit și cu tatăl tinerei, care lucra în Olanda. În luna decembrie, spunea că și el vrea să plece din țară. Într-un comentariu pe Facebook, a scris că vrea să se ducă în Anglia, dar așteaptă să-și ia permisul. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fermierii britanici și-au dat seama că lucrătorii români sunt indispensabil. «Trebuie să le arătăm mai mult respect»

Marea Britanie. Companiile și persoanele fizice care au luat nejustificat ajutoare vor răspunde PENAL