in

Horă în curtea spitalului: medicii olteni au sărbătorit vindecarea primului pacient infectat

O postare de pe pagina de Facebook a Spitalului „Victor Babeş” din Craiova, în care mai multe cadre medicale, cu halate de protecţie, bonete şi mănuşi s-au prins în horă în curtea spitalului, a atras critici, dar și aprecieri din partea internauților. Doctorii și asistentele au dansat pe cântecul popular ”M-a făcut mama oltean”.

Reprezentanţii spitalului au precizat că momentul a fost generat de vindecarea primului pacient infectat cu coronavirus, după 32 de zile de spitalizare, dintre care, şapte, la terapie intensivă.

În timpul dansului, a fost ridicat și un banner pe care scria: ”împreună vom învinge.” Mai mult, girofarele de pe mașinile de ambulanță au răsunat și ele minute în șir.
Managerul spitalului, Adina Turcu, a spus că angajații au păstrat distanța între ei şi că hora a fost o manifestare de bucurie că au reușit salvarea unui pacient cu coronavirus, internat din 6 martie, cu mai multe comorbidități. Pacientul a fost de mai multe ori în stare critică, iar salvarea lui a fost calificată de șefa spitalului drept o adevărată performanță medicală. Pacientul, care urmează să fie externat în cursul zilei de joi, a urmărit de la fereastra salonului hora din curte, a mai spus Adina Turcu.

«Voi aţi înnebunit cu toţii?»

Gestul cadrelor medicale de la spitalul craiovean, deși emoționant și dătător de speranță, încalcă însă ordonanța militară aflată în vigoare pe teritoriul României.

Clipul postat pe Facebook a atras comentarii negative, dar și aprecieri din partea internauților.

„Voi ati innebunit cu totii? Cum sa va vina sa dansati cand lumea sufera in cladirea de langa(ca sa nu zic ca pacientii poate mor, fara sa isi mai vada familia) … Imi veti zice ca au echipament deci nu se pot contamina,… Pai acum tot acest echip tb pus la pubela pt ca s-au atins reciproc, dar bine, poate in RO ne permitem sa facem risipa. Pt info, in Fr nu ne permitem asta…”, a criticat cineva.


„Dragi medici si voi asistenți ma rog pt sănătatea dvs să aveți putere de munca răbdare si noroc să vă protejați,acasă va asteapta familia copii cu sufletul la gură pt mine sunteti niste luptători cu suflet mare ,va iubesc si va respect”, a apreciat altcineva gestul. Nu au lipsit nici glumele: „Respect personalului medical ! Faceți posibilă implementarea tratamentului in toate spitalele din tara”.

Posted by Spitalul Clinic de BI şi PNF „Victor Babeş“ Craiova on Thursday, April 9, 2020
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

765 de morți doar în Anglia

Știrea zilei: virusul continuă să ucidă englezi, 765 de morți doar în Anglia

Coronavirusul decimează casele de bătrâni

Coronavirusul decimează casele de bătrâni din UK. Zeci de morți în Luton, Glasgow și în alte orașe