in

Ludovic Orban: „În România infecțiile sunt ținute sub control”

”În România infecțiile sunt ținute sub control”, susține premierul României, Ludovic Orban, în condițiile în peste 200.000 de români, majoritatea din „zone roșii”, s-au întors în țară, de la izbucnirea pandemiei.

„Pe 25 sau 26 februarie, în România era un caz, în Spania erau două cazuri, în Franţa erau câteva cazuri. Uitaţi-vă la numărul de cazuri din România, un pic peste o mie.

Dacă luăm în calcul şi vindecaţii, avem sub 1.000 de pacienţi bolnavi de Covid-19, în timp ce în celelalte ţări numărul de persoane infectate este de ordinul zecilor de mii. România, încă din primul moment, a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou chinezesc, în care au venit în România mii de cetăţeni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire”, a spus Orban într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății, potrivit digi24.ro.

În România s-au întors peste 200.000 de români

„De asemenea, România a mai avut o specificitate care nu a existat în alte ţări europene. În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate de epidemie. Dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, fie de carantină instituţionalizată, fie de izolare la domiciliu, răspândirea ar fi fost foarte mare în România”, a spus Orban.

„Noi am introdus obligarea derulării anchetelor epidemiologice rapide în jurul fiecărui caz diagnosticat, măsură care a limitat răspândirea virusului, am luat aproape toate măsurile înaintea altor ţări care erau mai afectate de epidemia de coronavirus”, a adăugat el, făcând referire la închiderea școlilor și protejarea persoanelor în vârstă.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Directorul medical al Cabinetului Boris Johnson

Directorul medical al Cabinetului Boris Johnson, Chris Whitty, s-a autoizolat cu simptome de COVID-19

Mesajul unei stewardese Ryanair

Mesajul unei stewardese Ryanair pentru cei care se întorc în România