in

În timp ce medicii se plâng de lipsa echipamentelor de protecţie, Klaus Iohannis promite bonusuri: 500 de euro pentru cadrele medicale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru a putea plăti un bonus lunar de 500 de euro pentru doctorii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19.

“Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, a punctat preşedintele.

El a subliniat că angajaţii din sistemul medical sunt “linia de apărare împotriva pandemiei” şi sunt într-o situaţie “de stres major”.

 “Personalul medical, medicii noştri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranţele în ei, dar trebuie să fim foarte conştienţi că pentru ei este o situaţie de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aşteptări mari de la ei şi atunci, în consecinţă, cred că este corect să recunoaştem această situaţie şi să recunoaştem, evident, că este nevoie şi de un pic mai mult decât cuvinte frumoase”, a afirmat Iohannis.

Nu de bani au nevoie medicii

Medicii din majoritatea spitalelor din România reclamă în continuare lipsa echipamentelor de protecţie. Aşa se face că umărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus crește îngrijorător, iar deficitul de materiale de protecție nu face decât să sporească răspândirea virusului în spitale.

Miercuri, 1 aprilie, la nivel național existau 357 cadre medicale infectate, dintre care 60 în București, pe locul, doi, după Suceava unde au fost raportate 200 de cazuri de coronavirus în rândul personalului sanitar. În plus, zilnic apar informaţii noi despre medici şi asistente care îşi dau demisia său intră în concedii subit.


Federaţia “Solidaritatea Sanitară” atrage atenţiea că pentru circa 70% dintre salariaţii din sănătate nu este prevăzut nici un echipament individual de protecţie, adică nici măcat banala mască şi o pereche de mănuşi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se anunță un weekend călduros în Londra. Autoritățile se tem că populația va umple din nou parcurile

”#ThankYouNHS”: Elton John, Paul McCartney şi David Beckham, alături de alte vedete, omagiu adus medicilor și personalului medical din UK – VIDEO