in

Jurnalistul Andrei Postelnicu, dat dispărut după ce s-a prăbușit cu avionul în ocean

Un avion pilotat de jurnalistul britanic de origine română Andrei Postelnicu a dispărut, vineri noapte, 7 februarie, în largul Floridei, relatează presa locală americană. Echipele de salvare au găsit lucruri aparţinând pilotului, identificat drept Andrei Postelnicu, relatează staţia locală a CBS, citată de Mediafax.

Potrivit WPTV, localnicii ar fi găsit o gheată şi un rucsac aparţinând pilotului, în apropiere de Insula Hutchinson, dar nicio urmă a avionului. În plus, nu a fost depistat nici vreun semnal de ajutor din larg. Avionul a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys şi ar fi trebuit să ajungă la Vero Beach vineri noaptea, relatează keysnet.com. Acesta a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie.Căutările aeriene se concentrează pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic. Postelnicu închiriase avionul, un Piper PA-28 Cherokee, de la o companie locală cunoscută ca “Pilot’s Paradise”.

Mihai Postelnicu, tatăl jurnalistului, spune că a început să se îngrijoreze după ce tânărul nu a mai sunat acasă, aşa cum era stabilit, ei aflând ce s-a întâmplat sâmbătă seară, de la autorităţile americane.

Andrei trebuia să ne dea un telefon, nu a făcut-o şi am început să avem semne de întrebare. Nu am avut cu cine să vorbim în SUA, doar cu autorităţile, iar acum a plecat acolo şi iubita lui Andrei, care era în Anglia, unde locuiesc împreună. El plecase mai devreme în America şi urmau să se întâlnească amândoi acolo după câteva zile”, a declarat Mihai Postelnicu, marţi, pentru corespondentul Mediafax.

“În acest moment aşteptăm. Am luat legătură cu autorităţile americane, au spus că nu vor face comentarii până nu termină ancheta. Le-am dat numărul meu de telefon şi mi-au spus că mă vor contacta atunci când vor avea rezultate. Deocamdată nu mai am nicio veste în plus”, a mai spus Mihai Postelnicu.

Andrei avea brevet de trei ani

“Avea brevetul de trei ani. Îl obţinuse în Franţa, iniţial a încercat în România, dar i-au spus că nu corespunde, iar atunci a mers în Franţa, a făcut şcoala şi a luat brevetul acolo. Avea destule ore de zbor, nu era prima oară când pilota”, a mai afirmat tatăl lui Andrei.

Părinţii săi locuiesc în Constanţa. Mihai Postelnicu este fotograf, iar soţia acestuia, Mihaela, este profesoară de limba franceză. Andrei Postelnicu a urmat cursurile Liceului “George Călinescu” din Constanţa, după care a studiat în străinătate.

Jurnalist în SUA

Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Andrei nu mai făcea presă din 2010. După experiența în calitate de consilier al lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era președintele senatului, în mai a revenit la Londra, unde a devenit consultant independent pentru corporații, pe partea de strategii de comunicare și relații cu mass-media, apoi a lucrat la Campden Welth, o companie de consultanță economică.

Din august 2013, este asistent la Londra al vicepreședintelui agenției de rating financiar Moody’s, din New York, pe probleme de comunicare.

Corlățean: Autoritățile americane nu ne-au comunicat oficial indentitatea

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că MAE nu are confirmarea oficială privind faptul că Andrei Postelnicu ar fi pilotat avionul dispărut vineri în SUA.

„Am transmis instrucţiuni în cursul acestei dimineţi prin Direcţia Generală Afaceri Consulare către Ambasada noastră la Washington să fie în permanent contact cu autorităţile americane.”

„Din informaţiile pe care le primisem de la Ambasada noastră la Washington până să începem audierea la comisiile parlamentare (ora 14.00 – n.r.) se confirmă dispariţia unui avion în legătură cu care existau indicii că ar fi existat şi un cetăţean român. Nouă nu ne-a fost confirmată până în urmă cu puţin timp, în mod oficial, identitatea pilotului”, a precizat Titus Corlăţean.

Întrebat dacă MAE a luat legătură cu familia jurnalistului, Titus Corlăţean a subliniat că nu poate face comentarii cu privire la identitatea pilotului, cât timp partea americană nu a comunicat în mod oficial.

Există elementele apărute pe care dumneavoastră le-aţi prezentat în presă, dar am obligaţia să fiu prudent în declaraţii până nu avem elementele oficiale comunicate de partea aemericană”, a spus Corlăţean.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Numărul britanicilor din Europa, egal cu cel al europenilor din Marea Britanie

A vrut să intre legal în Marea Britanie, dar nu a fost lăsat de autorități. Avocat: „Mi-au spus că Marea Britanie nu este în UE”