in

Jurnalistul constănțean Victor Radu contează pe ajutorul nostru. Diagnosticat cu o formă gravă de cancer, Victor are nevoie de fonduri pentru tratamentul din Turcia

Jurnalistul constănțean Victor Radu are nevoie de ajutorul nostru. Diagnosticat recent cu o formă gravă de cancer, Victor se află acum la tratament în Turcia, un tratament foarte costisitor.

Victor are nevoie de sprijinul nostru pentru a acoperi în totalitate cheltuielile care nu sunt deloc mici.

Victor și Cătălina sunt colegii și prietenii noștri și cu siguranță ar sări în ajutorul nostru dacă ar fi nevoie. Cei care doresc să îl ajute financiar pe Victor o poate face aici:

IBAN RO56BACX0000001206602000

Titular cont: RADU CATALINA

Anunțul a fost făcut de Cătălina Dragotă Radu, soția lui Victor, într-o postare pe Facebook. Cătălina a povestit prin ce au trecut de când Victor a fost diagnosticat.

„Victor a început ședințele de radioterapie pentru forma gravă de cancer de care suferă. În Turcia, nu în România. Nu este un moft sau o plimbare ca acelea din care tot puneam noi poze pe Facebook, ci am ajuns aici din disperare și pentru că nu mai avem timp.

Tratamentul poate fi făcut și în România, ni se tot spune! Așa am crezut și noi și așa le-am spus celor care ne sfătuiau să plecăm în străinătate încă din luna iunie, când am ajuns prima dată la doctor și a apărut suspiciunea unei boli rare sau a cancerului. N-am plecat și mereu, din diferite motive, a apărut câte o amânare, de trei zile, de cinci zile, de o săptămână. Mereu ni s-a zis să avem răbdare, să așteptăm, ce mai contează câteva zile în plus? Au trecut așa mai bine de două luni, de internări, de investigații în urma cărora i s-a fisurat esofagul, de zile în șir de hrănire artificială, dureri și chin.

Biopsia am primit-o la sfârșitul lui iulie. După o lună, tratamentul nu începuse. Nu mai vorbesc de așteptările pentru testarea imunohistochimică sau pentru PET CT, investigație fără de care nu poate începe tratamentul. Când le-am avut pe toate, am plecat la București, pentru radioterapie. Medicul la care aveam programare a spus că acest lucru nu este posibil și că doctorii care l-au tratat până atunci au greșit. Șocați și debusolați, am început să îi sunăm pe medicii care îl trataseră până atunci. Luna august, luna concediilor, n-am primit răspuns nici la telefoane, nici la mesaje. Din concediul din Grecia ne-a răspuns un doctor care ne-a recomandat să cerem a doua părere. Două zile am încercat să găsim un specialist care să ne lămurească. Fie erau în concediu, fie ne programau peste câteva zile sau, pur și simplu, se fereau să ofere a doua opinie ca să nu intre în conflict cu colegii. Am întrebat unde putem găsi o comisie care să îi analizeze cazul și să nu ne mai trimită pe noi de la un doctor la celălalt. În străinătate, a fost răspunsul și așa ne-am hotărât să mergem la Istanbul, la primul spital care a răspuns solicitărilor noastre.

Dacă am fi venit în Turcia din iunie, de la prima suspiciune, cel mai probabil tratamentul era deja finalizat. Acum, cancerul s-a extins, iar complicațiile sunt și mai mari. De ce vrem să rămânem aici pentru tratament? Pentru că nu mai avem timp de alte amânări, pentru că am întâlnit români care au fost nevoiți să se întoarcă la Istanbul din cauză că în țară nu existau medicamentele necesare ori dura prea mult până erau aprobate. După ce i-au analizat cazul aici, am aflat că fiecare medic român a avut dreptate într-o anumită proporție. Concluzia este că, în România, avem medici buni, dar un sistem care te lasă să mori cu zile.

 Tratamentul este costisitor și nu avem toată suma necesară. Fără să aștepte să cerem ajutorul, prietenii și colegii noștri din presă s-au mobilizat extraordinar și, pe lângă familie, ne-au ajutat să plătim toate investigațiile și o parte din tratament. Tuturor le suntem recunoscători și le mulțumim că sunt alături de noi.”


…Jurnalistul constănțean Victor Radu are nevoie de ajutor. Diagnosticat cu o formă gravă de cancer, Victor are nevoie de fonduri pentru tratamentul din Turcia…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

la volan fără permis

S-a urcat la volan fără permis, a rănit un om și a avariat mai multe mașini. Urmează să fie extrădat în Marea Britanie

crestere preturi locuinte UK

Prețurile medii ale locuințelor din UK sunt cu 13% mai mari decât atunci când a început pandemia