in

La ce trebuie să vă așteptați dacă vreți să mergeți în România de sărbători

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că autoritățile nu au în discuție un lockdown de Sărbători.

Ministrul Sănătății a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca România să fie în „lockdown” de Crăciun și Revelion, dar și în ce condiții cetățenii din diaspora pot reveni în țară cu ocazia Sărbătorilor.

„Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții pot reveni cetățenii din diaspora în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri în toată Europa.

Situație dramatică: România a înregistrat cel mai mare număr de morți de COVID-19 într-un interval de 24 de ore

„După cum știți, sunt acele țări care au o rata de infectare mai mare ca a noastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vin pentru trei zile, vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ.


Dacă vin pentru mai mult timp, intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

În prezent, pe lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află 29 de state, între care Spania, Marea Britanie, Franța, etc. Lista a fost aprobată în 26 octombrie.

Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile, cu excepțiile menționate de Nelu Tătaru.
Compania Tarom suspendă toate zborurile spre și dinspre Londra în luna noiembrie

Un muzician rock român acuzat de simpatii legionare și naziste a ajuns să colaboreze cu poliția britanică