„Avem o poezie, Miorița, vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există și faptul că un om, deși este înștiințat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt și alte lucruri care nu cad bine. Sunt niște chestiuni acolo care intră în subconștientul copilului care învață această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră”, a afirmat Ludovic Orban.
PNL contestă la CCR legea pentru repatrierea aurului de la Londra: „O lege depusă pe șest, fără avizul BNR”
Cum vrea PNL să îi aducă pe români acasă: „Facem un portal cu locuri de muncă pentru a atrage acasă românii din diaspora”
Acesta a mai afirmat că verbul la modă în politica românească este „a da”.
„Când te duci în orice localitate rurală sau în urbanul mic, uneori şi pe la periferiile orașelor mari, să faci campanie sau să nu faci campanie, ci să te duci la niște evenimente, prima întrebare este: ‘Ce ne dați, domnul Orban?’ Asta s-a întâmplat în 30 de ani, oamenii s-au obișnuit că politicienii vin şi le dau ceva, ca şi cum politicienii ar avea ceva, vin ei cu bani de acasă să le dea la oameni ceva. Sigur că s-a dat șpagă în alegeri, s-au dat bani grei, bani furați, că nimeni nu dă bani câștigați pe muncă cinstită sau din propria afacere sau din salariul pe care l-a obținut muncind cinstit și corect”, a spus Orban, la evenimentul „Români care mișcă România”, un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.