in

Mall cu spa şi piscină la Parlament

Un centru spa, cu saună şi piscină, ar putea să apară curând la Parlament. Este ideea secretarului general adjunct al PNL, Dan Mihalache, care speră ca astfel să crească profitul pentru Parlament. În subsolul instituţiei să se deschidă, într-un spaţiu deja amenajat, un centru spa cu piscină şi fitness.“La subsol există un spaţiu amenajat ca piscină şi spa nu de acum, ci undeva din anii 2000 – 2000 şi ceva, deci nu e al nostru. Aici sunt două opţiuni: ori îl lăsăm să se degradeze în continuare, ceea ce, după părerea mea, reprezintă bani publici aruncaţi pe fereastră, ori găsim o formulă de a-l externaliza printr-o licitaţie transparentă şi de a face din el un centru care să funcţioneze pe baze comerciale. Subliniez, nu e vorba de un privilegiu, pentru Senat, senatori, ci de un centru care ar putea foarte bine, având şi acces exterior din clădire, să funcţioneze pe baze comerciale şi să aducă bani pentru Parlament”, a afirmat Dan Mihalache.

Secretarul deja se gândeşte la dezvoltarea unei afaceri care poate să atragă peste 2.000 de persoane, atât din interior, cât şi din exterior.

“Spaţiul are deschidere exterioară, iar cetăţenii pot intra direct la subsol. El stă sub cheie de zece ani şi nu a fost folosit niciodată. Lucrările sunt terminate în proporţie de 70%. Mai e nevoie de o investiţie pe care trebuie să o facă un operator privat, pentru că Parlamentul nu are bani pentru asemenea investiţie. Acolo există saună, există spaţii care se pot amenaja pentru fitness, e un centru, cred că ar fi interesant pentru un operator”, a mai adăugat Mihalache.

Secretarul general adjunct al Senatului a lansat, totodată, public, şi ideea ca în Parlament să funcţioneze şi o grădiniţă dup modelelul european.

“În clădiri de asemenea anvergură e normal să existe tot felul de facilităţi, nu ca privilegii, ci contra cost, pe bani. Şi la Parlamentul European există centru spa, există farmacie, există puncte bancare, există chiar şi grădiniţă pentru cei care au probleme cu copiii în timpul programului şi nimeni nu face atât tevatură”, a arătat Mihalache.

Medicamente ieftine pentru aleşi

Dacă la Senat centrul de relaxare este încă în faza incipientă, la Camera Deputaţilor s-au făcut paşi repezi pentru construirea unui centru medical.

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat luna aceasta şi redeschiderea punctului de eliberare a reţetelor medicale pentru demnitari şi angajaţi din Palatul Parlamentului, care va asigura medicamentele de maximă urgenţă, reduse cu 10 – 20 la sută faţă de preţul pieţei, şi unde orice medicament poate fi adus în două – patru ore.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a fost promoterul acestei idei, considerând că un lucru bun pentru angajaţii Camerei Deputaţilor.

“Nu este pentru dumneavoastră, ca deputat, este pentru angajaţii Camerei Deputaţilor. Acest punct a existat şi este şi un cabinet medical de 23 de ani şi nu există niciun beneficiu pentru dumneavoastră şi ceilalţi. (…) Eu cred că pentru angajaţii Camerei care stau până târziu este un lucru foarte bun ca să nu se mai ducă până în oraş pentru o pastilă. Şi am făcut un lucru bun pentru aceşti angajaţi, că beneficiaţi dumneavoastră, ca parlamentari, că beneficiază şi jurnaliştii şi toată lumea care e pe aici”, a spus Valeriu Zgonea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă o școală MY Romania în Brent

Extremiștii iau cu asalt Europa. UKIP are deja 11% în sondajele din Marea Britanie