in

Mărturia tulburătoare a unui medic militar de la Suceava: «Aici e RĂZBOI. Pregătiți-vă pentru decizii grele»

medic militar

Un medic militar care a ajuns zilele acestea la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România, povestește cum se văd lucrurile “pe partea cealaltă”, acolo unde sunt izolați și îngrijiți, în spital, pacienții infectați cu noul virus. Medicul mărturisește că “sentimentul cred că seamănă cu ceva ce ai putea să simți după ce ești răpit de o specie extraterestră“.

Mărturia îi aparține lui Mihai Mărginean, medic militar de anestezie-terapie intensivă (ATI) din Cluj, detașat în această perioadă la Spitalul Județean din Suceava, care a fost pus sub conducere militară.

”Acum toți cei decedați sunt doar numere. Va veni clipa când vor fi nume. Vom avea cu toții pierderi”

Pe colegii săi medici, el îi sfătuiește să se pregătească pentru “decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi cu saturație sub 60% și 10 ventilatoare… pe cine intubăm?”, se întreabă retoric medicul, într-o postare pe Facebook, de pe un cont cu numele de Alina Mihai, pe care presa din România l-a verificat cu conducerea militară a spitalului din Suceava .

Pe cei de acasă, medicul militar de la Suceava îi avertizează că “vom avea cu toții pierderi” și le transmite că: “Acum toți cei decedați sunt doar numere. Va veni clipa când vor fi nume. Vom avea cu toții pierderi. Veți dori un umăr pe care să plângeți dar nu îl veți găsi pentru că toți vor avea pe cineva de plâns. Ne va pune la incercare esența noastră, ne va zgudui umanitatea din noi. Nu știu ce să vă sfătuiesc aici, nu cred că putem să ne pregătim pentru asta.”

«Încerc să mă conving că nu înconjurat de strigoi sau zombie»

În ceea ce privește lipsurile din spital, medicul militar atrage atenția că cea mai mare problemă rămâne lipsa personalului medical, în condițiile în care pacienții care vin sunt tot mai mulți: “Toată știința e bună, dar daca ești doar unul (+2 asistente +1 infirmiera) la 30 de astfel de bolnavi, orice conduită medicală oarecum adecvată sau pertinentă este doar o fantezie.”

Medicul ATI oferă practic prima incursiune din interiorul unui salon unde se înțelege exact care este șocul atât al pacienților, cât și al cadrelor medicale, în fața unor manifestări ale suferinței COVID-19, care te conduce la moarte cu o rapiditate nemaintâlnită pentru o boală atât de contagioasă.

”… apoi mă uit mai sus…spre Dumnezeu …”

BUM!!! Sunt aproape 30 de pacienți în jurul meu. Câțiva extratereștrii albi se plimbă printre ei. Unii intuiesc rolul meu și încep să ridice mâinile disperate spre mine și strigă „domnule doctoooor! domnule…” cuvintele le rămân în gât. Mă uit în sus spre monitoare și văd că saturațiile lor sunt 55-60% apoi mă uit mai sus…spre Dumnezeu și dintr-o dată mi-a fost dat să înțeleg. Aici e RĂZBOI!”, scrie doctorul clujean Mihai Mărginean.

Descrierea salonului de groază continuă: “Unul lângă altul, conectați la un fel de oxigen ce nu pare suficient niciodată. Unii pe spate alții pe burtă. Pe unele fețe – resemnare, pe altele – disperare. (…) Au o culoare tegumentară aparte. Sunt conștienți dar nu…complet. Nu știu să descriu altfel dar vă pot spune că am avut nevoie de multă putere de procesare să mă conving că nu sunt înconjurat de strigoi sau zombie sau cum vreți voi să le spuneți, niște umbre în care viața atârnă ca o picătură de rouă pe un fir de iarbă”, mai scrie medicul.

Coronavirus în Italia, Spania, Austria și Germania.

Articole similare:
A adus din Marea Britanie un buldoexcavator de 600.000 de lei căutat pentru confiscare, descoperit de polițiști într-o hală

765 de morți doar în Anglia

Știrea zilei: virusul continuă să ucidă englezi, 765 de morți doar în Anglia