in

Medic la Terapie Intensivă: „Pacienți cu masca de oxigen pe față ne spun că nu cred în virus”

Medic la Terapie Intensivă: „Pacienți cu masca de oxigen pe față ne spun că nu cred în virus”

Un medic rezident clujean la Terapie Intensivă, postează pe YouTube filmulețe cu intervențiile SMURD la pacienții COVID.

Paul Oargă a decis să arate oamenilor tragediile la care sunt martori medicii, după ce a văzut foarte mulți pacienți în stare gravă care continuau să nu creadă în virus, în vaccinare sau în tratamentele ce le sunt administrate.

„Am o durere infernală la spate”, spune, printre gemete, un bărbat de 30 de ani, nevaccinat, care nu a fost în viața lui internat în spital.

Durerea este așa de mare încât cu greu se poate așeza pe pat pentru a i se administra un calmant.

Într-o altă parte a Clujului, o pacientă în vârstă vorbește cu medicii SMURD. Este nevaccinată, nu a mâncat de o săptămână și are dificultăți în respirație de 3-4 zile și saturația de oxigen de 70%. „Nu mai am aer”, le spune, panicată, medicilor în timp ce aceștia îi fixează masca de oxigen.

„Din păcate, sunt mulți pacienți internați pe Terapie Intensivă, conștienți, care refuză să creadă în virus și zic că oricum nu s-ar vaccina. Sunt pe patul de spital, le e greu să respire, au masca de oxigen pe față și ne zic că nu ne cred”, povestește Paul Oargă, potrivit Adevărul.


România, pe marginea prăpastiei: 574 de morți de COVID într-o singură zi

Un coleg i-a povestit despre o doamnă care nu putea respira și după ce, cu greu, a acceptat masca de oxigen, a început să se simtă mai bine a fost întrebată: „No, acuma dacă ați ajuns aici și așa, nu credeți în virusul ăsta, totuși?” „Nu prea”, a răspuns ea. „E incredibil, e o palmă peste fața noastră, a celor care suntem acolo și îi tratăm, dar nu avem parte de încrederea lor. Încrederea este un lucru foarte important atunci când tratezi un pacient, pentru că avem nevoie ca ei să coopereze”, continuă Oargă.

Medicul povestește că se lovește zilnic de pacienți care cred cu tărie că oxigenul este toxic, că masca te sufocă, virusul nu există și vaccinarea te omoară.

Situația de la Urgențe este tragică

„Atunci, trebuie să explicăm mult, mult, mult mai atent acest lucruri și oricum există o barieră în a explica unui pacient care crede cu tărie că virusul nu există. Ne lovim și de reticența acestuia, care, deși este la Terapie Intensivă, refuză să creadă. Când am început să văd din ce în ce mai mulți astfel de pacienți, mi-am dat seama că nu au efect campaniile acestea de vaccinare și că ar fi nevoie de o altă abordare. M-am gândit mult la asta. Astfel, am ajuns să postez aceste clipuri, pentru ca să poată vedea fiecare ceea ce se întâmplă în realitate”, explică medicul.

„Noi vedem multe tragedii și motivația mea pentru a face aceste clipuri pornește din dorința de a arăta realitatea dură la care trebuie să facem noi față ca medici, dar și asistenții, infirmierii sau brancardierii care lucrează acolo cot la cot cu noi”, completează el.

Oargă susține că situația de la Urgențe este tragică. „Am văzut că la București nu mai aveau oxigen pentru a administra pacienților, ceea ce e grav. S-a ajuns la o capacitate imensă. Chiar a ieșit Colegiul Medicilor cu un mesaj în care anunță populația că situația e cât se poate de serioasă”.

El vede și o parte pozitivă în evoluția din ultimele zile: „Mă bucur că o parte dintre pacienți au fost duși în Vest. Și dacă sunt preluați 10-20-30 de pacienți în stare critică tot e foarte bine”.


…Medic la Terapie Intensivă: „Pacienți cu masca de oxigen pe față ne spun că nu cred în virus”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vrei să lucrezi la Palatul Buckingham? Regina caută pe cineva la curățenie

Vrei să lucrezi la Palatul Buckingham? Regina caută pe cineva la curățenie

Incident într-un avion Cluj-Londra: Un bărbat a fost debarcat pentru că nu a vrut să poarte mască

Incident într-un avion Cluj-Londra: Un bărbat a fost debarcat pentru că nu a vrut să poarte mască