in

Mii de români veniți de sărbători din Marea Britanie, trimiși în carantină la intrarea în țară

Mii de români veniți de sărbători din Marea Britanie, trimiși în carantină la intrarea în țară

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, aproximativ 130.000 de români au intrat în țară, iar unii nu sunt vaccinați, nu au test PCR și au intrat în carantină.

El a transmis că orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă infracțiune și dosar penal.

„În ultimele 24 de ore au tranzitat frontiera peste 170.000 de oameni. Din aceștia, 120.000 pe sensul de intrare.”

„Din cei 120.000 aproximativ 80.000 au intrat prin cele 26 de puncte de trecere a frontierei pe relația România – Ungaria.”

„Noi în cele 12 puncte de trecere a frontierei internaționale avem toate fluxurile funcționale și vorbesc de 52 de artere cu tot ceea ce înseamnă arteră funcțională, cu stații echipate cu tablete, acele tablete le folosesc polițiștii de frontieră pentru a verifica documentele de călătorie, mergând spre autoturisme, nefiind obligați să vină să iasă din autoturism”, a afirmat Bode, potrivit news.ro.

Carantină pentru 13.000 de români veniți acasă de sărbători

El a precizat că din cei 120.000 de români intrați în țară în ultimele 24 de ore, aproximativ 13.000 nu erau vaccinați și nici nu aveau test PCR. 

„Când intră în frontieră, la Nădlac sunt două artere din cele zece dedicate celor care nu au vaccin, care nu au test PCR și care nu fac dovada că au trecut prin boală. Din cei 120.000 de români care au intrat în ultimele 24 de ore în România, 12.800, aproape 13.000 nu au avut nici test, nici vaccin, nici nu au putut face dovadă că au trecut prin boală. În consecință, angajații DSP au procedat la întocmirea dosarului de carantinare”, a explicat ministrul de Interne.

Teste PCR OBLIGATORII pentru cei din Marea Britanie care merg în România de sărbători. Noi măsuri de carantină, în vigoare peste câteva zile

Acesta a mai spus că nu înțelege de ce cetățenii vin acasă fără să aibă un test PCR, în condițiile în care pentru a reveni în țările unde lucrează vor face un asemenea test. 

„Sufletește înțeleg pe orice român care vrea să fie de sărbători acasă. Nu înțeleg însă de ce vine, știind că nu este vaccinat și vine din zonă roșie, nu are nici testul PCR făcut și vine în frontieră și se miră că este trimis în carantină. (…)

Când se vor întoarce la locul de muncă din Londra și ei au obligația să aibă testul PCR făcut, își vor face testul cu siguranță. Acest lucru nu îl înțeleg, cum poți să vii cu zecile de mii de persoane care vor intra în România și care obligatoriu trebuie să intre în izolare, în carantină”, a mai afirmat Bode.

Dosar penal pentru cei care nu respectă carantina

Ministrul de Interne a avertizat că cineva nu respectă decizia de carantinare va avea dosar penal. 

„Transmit un semnal cât se poate de clar și de serios. Orice nerespectare a decizie  de carantinare din partea celor care sunt în astfel de situații înseamnă infracțiune, înseamnă dosar penal. Nu aș vrea nimeni să își strice sărbătorile, nu aș vrea ca niciunul dintre românii care vin de sărbători acasă, dar care sunt în situația celor 13.000 de astăzi, să ajungă să săvârșească o infracțiune. Cer responsabilitate din partea tuturor pentru că instituțiile statului își vor face datoria”, a conchis Bode.


…Mii de români veniți de sărbători din Marea Britanie, trimiși în carantină la intrarea în țară…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.3]

petrecere în lockdown

Boris Johnson, soția și angajații săi, fotografiați la o petrecere în timpul ultimului lockdown. „Oamenii erau la muncă”

Boris Johnson, pus să aleagă între trei variante de restricții de Crăciun. Una dintre ele: LOCKDOWN total

Boris Johnson, pus să aleagă între trei variante de restricții de Crăciun. Una dintre ele: LOCKDOWN total