in

Mii de tineri părăsesc România. Merg să studieze în străinătate, cei mai mulți în Marea Britanie10.000 de tineri se pregătesc să părăsească ţara, pentru a merge să studieze la facultăţi din străinătate, arată ProTV.

Potrivit postului de televiziune, cele mai căutate universități sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda.

Principalele motive pentru care absolvenţii aleg să plece din România sunt șansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc.

Săptămâna trecută, 14 universităţi din Marea Britanie au recrutat ultimii candidaţi români, în baza unui interviu de 15 minute.

Ofiţerii de recrutare ţin cont de notele de la bacalaureat şi din liceu, în special la materiile care au legătură cu specializarea pe care candidatul vrea să o urmeze. În egală măsură contează şi nivelul de limba engleză şi diplomele extra-școlare.

Potrivit ghidului universitar din UK, universităţile care practică astfel de admiteri au standarde scăzute de selecţie. De exemplu Coventry, unde studiază în prezent 700 de români, se afla pe locul 47 în topul universităţilor din UK.

„În ţară nu am găsit o facultate pe acest domeniu şi oportunităţile lor sunt propice pentru dezvoltarea mea”, spune Andreea.

Adam O’Flynn, ofiţer de recrutare la Universitatea Coventry, a declarat la rândul său că românii sunt unii dintre cei mai buni studenţi: „Lucrează foarte mult, sunt inteligenţi şi înţeleg că e o diplomă care îi va ajuta în toată viaţa.”

Universitatea Essex, o altă instituție cu o comunitate mare de români, se află pe locul 26 în acelaşi top.

„O să studiez computer science. Am auzit că au modul opţional pentru computer games şi cyber security, abia aştept. Doresc să fiu undeva unde să fiu sigur de viitorul meu”, a declarat unul dintre candidați.

170 de tineri români s-au înscris la această formă de admitere, last minute. În Marea Britanie, taxa la facultate este de 9250 de lire pe an.

Aproximativ 36.000 de studenţi români se afla la studii peste hotare în acest moment.

Veste bună pentru tinerii români care sunt studenți sau vor să studieze în Marea Britanie. Vor beneficia de aceleaşi condiţiiBrexitul a fost declanșat din cauza românilor. Un politolog român spune acest lucru

Român persecutat de statul britanic: „Xenofobie, rasism, nazism”. „Daca eram neamț, francez, italian nu mă tratau ca pe un gunoi”