in

Ministrul Agriculturii, în război cu grindina: Intervenim cu avioane!În timp ce “revoluţia fiscală” a trasnformat creşterea lefurilor la stat într-un fiasco, iar în privat hasoul este şi mai accentual, două milioane de angajaţi primind salarii mai mici, Guvernul de la Bucureşti are alte ocupaţii.

Două escadrile de avioane se pregătesc că, din 2019, să lupte contra grindinei, mai întâi în 65 de puncte, urmând ca până în anul 2020 să acopere întreaga ţară, a anunţat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

“Anul acesta vom merge la 65 de puncte de lansare, sunt stabilite punctele respective, şi în viitor, din anul 2019, începem să mobilăm cu alte metode această acţiune de prevenire a căderii grindinei. Ne gândim la două escadrile de avioane care să intre în aceste zone unde ştiinţă descoperă că este un pericol şi să facem faţă, urmând ca până în 2020 să acoperim întreaga ţară”, este vestea pe care ministrul o dă românilor, într-un interviu acordat Agerpres.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că a purtat încă de anul trecut o discuţie cu Dragnea, despre măsuri de prevenire a dezastrelor produse de fenomenele meteorologice extreme.

“Anul trecut, în luna iulie, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, m-a chemat la o discuţie spunându-mi următorul lucru: «De ce în România să dăm bani pentru culturile pe care le pierdem şi să nu găsim soluţii pentru a preveni fenomenele naturale care pot determina pierderea productiior?» Nu am avut un răspuns pe moment”, a declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a spus că a venit cu două soluţii, dar liderul PSD i-a cerut un program care include combaterea grindinei.

“Aşa s-a născut acest program pe care Liviu Dragnea l-a prezentat şi în programul său de guvernare”, a completat Daea.

Daea a amintit că tot ce face este în linia programului de guvernare, despre care spune că este “biblia activităţii mele, a misiunii pe care o am aici, acesta îşi are sorgintea în gândirea, preocuparea şi în validarea de către electorat a priorităţilor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, despre Brexit: „Este o oportunitate pentru România”

Raport parlamentar: „Marea Britanie nu este pregătită pentru Brexit”