in

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în Anglia. Ce măsuri pregătește guvernul român pentru cei care vin din această țară

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în Anglia. Ce măsuri pregătește guvernul român pentru cei care vin din această țară

Premierul Ludovic Orban a anunțat, azi, 21 septembrie, că Guvernul analizează posibilitatea de a modifica unele restricții care îi vizează pe cetățenii români care vin din țări afectate de pandemia de Covid-19, inclusiv din Anglia, arată ProTV.

Orban a spus că, în funcție de evoluțiile cazurilor de  infectare cu noul coronavirus în țările respective, România ar putea elimina perioada obligatorie de carntinp de 14 zile, solicitând, în schimb, un test negativ de coronavirus celor care vin din state cu număr ridicat de infectări.


O decizie finală în acest sens ar putea fi luată în cursul acestei săptămâni.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie.” – a spus Ludovic Orban.

Sunt tot mai multe infectări cu coronavirus în majoritatea țărilor europene. Mai mult de jumătate dintre acestea au înregistrat o creștere de peste 10 la sută în ultimele două săptămâni.

Marea Britanie, doar 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19, chiar și cele vindecate pot transmite virusul

Franța a înregistrat circa 13.500 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un număr echivalent cu cel înregistrat în ajun, dar rata de pozitivare a crescut, pentru prima dată în ultimele zece zile, potrivit datelor publicate sâmbătă de Direcția de sănătate publică.

De asemenea, Ungaria a atins, pentru prima dată, pragul de 1.000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore.

De la o săptămână la alta, numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în Anglia, se dublează. Vineri au fost confirmate peste 4.300 de teste pozitive, un record zilnic, de la începutul lunii mai şi până acum.

În Spania, măsuri pentru limitarea deplasărilor și a adunărilor publice intră în vigoare, de luni, şi în anumite părți ale regiunii Madrid, mai ales în cartiere populare de la marginea capitalei.

860.000 de oameni, în total, sunt afectați de aceste noi restricții, adică 13 la sută din populația de 6,6 milioane a regiunii.Ministrul britanic al Sănătăţii nu exclude carantina totală: ”Dacă fiecare va respecta regulile, atunci vom putea evita viitoare lockdown-uri”

Incident șocant pe o cursă Ryanair, un englez beat l-a mușcat de ureche pe un alt pasager