in

Orașul din România unde parcarea este mai scumpă decât la Londra. Cum s-a ajuns la o asemenea aberație


Locuitorii unui oraș din România s-au trezit că sunt puți să plătească o taxă de parcare mai mare chiar decât cea din Londra, un oraș cunoscut pentru lipsa locurilor de parcare și prețurile mari practicate în anumite zone.

Cu toate acestea, locuitorii unui cartier din orașul Constanța au aflat că trebuie să plătească o taxă anuală de 2.700 de lei, echivalentul a aproximativ 500 de lire sterline.

Spre comparație, riveranii din cartierele Londrei nu plătesc mai mult de 100 de lire pe an taxă de parcare, ceea ce înseamnă 100 de lire sterline.

Potrivit cotidianului Ziua de Constanța, parcările de pe strada Mircea cel Bătrân, zona Parcului Tomis 2 sau cele de pe Bulevardul Tomis, în dreptul Agenției de Administrare Fiscală, au devenit parcări cu plată.

Astfel, cei care locuiesc în zonă trebuie să scoată anual din buzunar 2.800 de lei pentru a putea parca, a scris un constănțean. „Constanța devine un oraș mai scump, dar nu mai bogat, nu mai curat și nu mai sigur”, susține Daniel Iorgu, citat de cotidianul amintit.

Marea Britanie: Anunțuri de circulație în limba română pe autostrăzi
Britanicii sunt revoltați. Costurile pentru un Brexit fără acord au crescut cu 2,1 miliarde de lire sterline

Londra. Bărbat de 60 de ani, bătut cu bestialitate în fața unui pub. A murit la spital