Menu
in

Şova, demisie de la Transporturi. Ioan Rus preia ministerul

Dan Şova şi-a anunţat demisia din fruntea Ministerului Transporturilor pentru a se implica „total“ în campania prezidenţială a PSD. Potrivit unor surse din partid, Dan Şova va fi şeful de campanie al PSD pentru prezidenţiale. Fotoliul său în fruntea Transporturilor va fi luat de Ioan Rus, fost ministru de Interne în primul guvern Ponta.

 „Cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale vreau să vă anunţ intenţia mea de a mă retrage de la Ministerul Transporturilor şi de a ieşi din Guvernul României. Demisionez pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Aceste alegeri sunt esenţiale pentru cum va arăta România în următorii 10 ani.”

„Voi face tot ce pot pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad. Fac parte din generaţia de politicieni tineri care au curajul să se opună până la capăt lui Traian Băsescu.”



„Cel mai important obiectiv este ca un candidat al PSD să câştige alegerile prezidenţiale. L-am informat pe premier, nu pot să mă aflu în acelaşi timp, în fruntea unui minister foarte dificil şi în avangarda unei campanii prezidenţiale. Mă voi dedica total acestul obiectiv fundamental: câştigarea alegerilor prezidenţiale. N-aş fi plecat de la Transporturi dacă nu am fi avut campanie electorală pentru nimic în lume. Nu mă interesează să merg la Justiţie. Dacă lucrurile vor merge bine, e posibil să mă vedeţi din nou în Guvern începând din toamnă”, a declarat Dan Şova.

Ioan Rus, fost ministru de Interne în primul guvern Ponta, îl va înlocui pe Şova în fruntea Transporturilor.

Ion Rus este cunoscut ca „liderul grupului de la Cluj“, grupare care l-a susţinut pe Victor Ponta să ajungă în fruntea PSD în 2010.

Aspiră la şefia PSD

În 2009, actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a condus campanie electorală a lui Mircea Geoană. Ulterior, Ponta a fost ales preşedinte al partidului. Acum, Ponta are cele mai mari şanse să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, iar Dan Şova ar vrea să-i succeadă lui Ponta în fruntea social-democraţilor, dacă actualul premier va ajunge la Cotroceni. Însă Dan Şova va avea un rival pe măsură: vicepremierul Liviu Dragnea.

Actualul preşedinte executiv al PSD, Dragnea, a început deja vizitele în teritoriu pentru a-şi netezi drumul către cea mai înaltă funcţie în partid. Dan Şova a fost numit ministru al Transporturilor după ce anterior a fost ministru delegat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Dacă Şova va lăsa ministerul pentru partid, ar fi a doua plecare din Guvern în ultimele zile, după ce ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a prins un loc în conducerea Băncii Naţionale a ROmâniei. Dan Şova, în prezent vicepreşedinte al PSD, este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version