in

Performanţă pe stomacul gol: statul român nu are bani să îşi hrănească sportivii


Sportivii Clubului Sportiv Şcolar de canotaj şi caiac-canoe din Orşova, locul care a dat zeci de campioni, primesc mâncare oferită de o biserică, după ce rostesc „Tatăl nostru”. S-a ajuns aici pentru că Ministerul Tineretului nu a mai trimis clubului alocaţia de hrană, relatează Mediafax.

Ultimii bani de la Ministerul Tineretului şi Sportului au ajuns la CSS Orşova în luna mai, spun antrenorii. De atunci, sportivii au mâncat pe datorie, iar acum suma pe care clubul o are de plătit furnizorului de hrană a ajuns la 300.000 de lei.

Din octombrie, furnizorul nu le-a mai dat mâncare.Cei 54 de elevi care se antrenează pentru a deveni campioni la clubul de caiac-canoe, pepiniera Lotului Naţional de Juniori ai României, au mâncat în ultimele două luni pe banii câştigaţi de colegii lor care fac parte din Lotul Naţional şi cei care sunt legitimaţi la Clubul Steaua.

„Nu avem ce face, ne chinuim. Dacă situaţia rămâne aşa, ne vom desfiinţa”, a declarat Alexandru Ghiţoaica, director CSS Orşova.

Enoriaşii unei biserici din Orşova au auzit de problema de la clubul sportiv şi au decis să pună mână de la mână şi să le dea elevilor o masă caldă pe zi. „Le dăm câte o masă, un prânz cald cu trei feluri de mâncare. Şi aşa i-am primit cu bucurie, doar le-am sugerat ceva care cred că ar fi fost de folos şi pentru ei. Le-am spus că aş vrea ca fiecare întâlnire a noastră să înceapă cu rugăciunea «Tatăl nostru» şi să se încheie cu rugăciunea «Tatăl nostru»”, a declarat Daniel Perijoc, reprezentant al biserici.

Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orşova, a spus, la rândul său, că, deşi i-a fost ruşine, a dus copiii încolonaţi la biserică şi le-a dat mâncare.

„Suntem primul club din România de canotaj şi caiac-canoe, cu campioni mondiali şi olimpici, avem medalie la Rio. La ultima olimpiadă, 4 dintre fetele din barca de 8 sunt de la Orşova.(…) Asta e finanţarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului şi Sportului. Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am şi umilit, m-am rugat de nenumărate ori: «Daţi-mi mâncare la copii! Nu vrem altceva». O bursă de 20 lei pe lună să putem ţine aceşti copii în viaţă”, a declarat Bănăduc.
Fosta soție a criminalului Cristian Sabou, recompensată de poliția britanică pentru denunțul său

Cunoscută cântăreață, jefuită în plină stradă la Londra