in

Cum va arăta populaţia României peste 30 de ani. Prognoză sumbră

Populația României este în contină scădere. Conform datelor biroului de statistică al Uniunii Europene, ţara noastră va rămâne cu mai puţin de 16 miloane de locuitori în următorii 30 de ani.

Populaţia va scădea la 15,5 milioane de locuitori până în 2050, în scădere cu 20%, de la 19,2 milioane de persoane în 2020, pe fondul natalităţii scăzute şi al migraţiei externe, arată datele Eurostat.

În cele mai puternice judeţe pentru business, evoluţia populaţiei în următorii 30 de ani diferă: în municipiul Bucureşti, populaţia va scădea cu 23%, în Timiş cu 5%, în Cluj cu 8%, iar în Argeş cu 27%.

Românii din UK, nevoiţi să stea la cozi uriaşe pe aeroportul Otopeni. «Asta e legislaţia!»

Singurul judeţ care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul, unde populaţia va creşte cu 42% în perioada 2020-2050, potrivit proiecţiilor demografice.

Numărul de locuitori va creşte doar în Ilfov, în Iaşi va stagna, iar în Capitală va scădea cu un sfert în următorii 30 de ani.

Cifre nesigure

Populaţia României este o necunoscută statistică. În 30 de ani ţara a pierdut peste 4 milioane de locuitori

Indicatorii statistici sunt mult mai dificil de calculat deoarece s-a schimbat complet dinamica economiei. Înainte de Revoluţie se consideră că este posibil să se fi măsluit date în anuarele statistice.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, spune că cifrele care arată numărul exact al populaţiei României sunt nesigure.

 „În anul 1989, România avea peste 23 de milioane de locuitori şi în decurs de 30 de ani, pe care naturală sau prin migraţie internaţională, am pierdut peste 4 milioane de locuitori. La 1 ianuarie 2021 este de 19.180.000”, explică Tudorel Andrei conform Mediafax.

Acesta mai spune că „în 2007, anul aderării la Uniunea Europeană, am înregistrat şi cel mai mare număr de români plecaţi în străinătate, de peste 600.000 într-un singur an. Astăzi putem vorbi de o imigraţie de 200.000 de persoane care pleacă an de an în străinătate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic. Marea Britanie rămâne pe lista roșie!

Uniunea Europeană nu renegociază acordul post-Brexit. Discuția dintre Boris Johnson și șefa Comisiei Europene a eșuat