in

Preoții și călugării din Arhiepiscopia Tomisului, obligați de ÎPS Teodosie să meargă la Peștera Sf. Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu renunță la organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, interzis de autorități după ce rată de infectare cu coronavirus în județ a crescut foarte mult. Toți preoții și călugării din Arhiepiscopia Tomisului sunt obligați să meargă pe 30 noiembrie la Peștera Sf. Andrei în „interes profesional”.

G4Media a obținut un document intern, semnat de Teodosie, care ar fi fost trimis joi protoieriilor din eparhie. Prin acest act, le aduce la cunoștință tuturor preoților ca pe 30 noiembrie „sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei”.

IPS Teodosie, în război cu Guvernul Orban: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”

Îndemnul nu este doar pentru preoți, ci întregului „personal clerical și monahal”, scrie sursa citată. În document este specificat faptul că a fost trimis „spre luare la cunoștință și conformare”. Teodosie nu renunță la organizarea pelerinajului de la Constanța, de Sfântul Andrei ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul de Sfântul Andrei cu participarea credincioșilor din toată țara.

Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează “abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti. Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin, organizat la praznicul Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susțină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea. Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, “într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scoțienii se pregătesc pentru referendumul privind independența. Când ar putea avea loc

O veste excelentă pentru diaspora: Se deschide Șoseaua de Centură a Bacăului