in

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, despre Brexit: „Este o oportunitate pentru România”

Comunicat de presăPreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, se află într-o vizită de lucru la Londra, în perioada 12-15 februarie a.c.

Cu acest prilej, dl. Mihai Daraban a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, dl. Sorin Dan Mihalache.


Principala temă de discuție a fost reprezentată de efectele Brexitului asupra relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit. Dl. Mihai Daraban a subliniat importanța menținerii și consolidării schimburilor comerciale dintre cele două țări, cu accent pe stimularea exporturilor românești, și a precizat că întreaga rețea de Camere de Comerț și Industrie din România va informa în permanență mediul de afaceri în privința Brexitului și va oferi sprijin antreprenorilor în găsirea unor soluții care să diminueze efectele pe care ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană le va avea în activitatea lor.

Dl. Mihai Daraban a apreciat că Brexitul va genera atât provocări, cât și oportunități în contextul relațiilor comerciale bilaterale cu Regatul Unit, și că România trebuie să facă toate eforturile necesare pentru consolidarea relației cu partenerul extern cu care înregistrează cel mai ridicat excedent de balanță comercială.

În acest context, președintele CCIR a evidențiat că piața britanică este a cincea cea mai mare destinație pentru exporturile românești, care s-au ridicat în perioada ianuarie-octombrie 2017 la o valoare de peste 2.15 miliarde de EURO, față de importurile din această țară, care au atins 1.4 miliarde de EURO.

Președintele CCIR a adus în discuție și importanța încurajării investițiilor britanice în România, care în acest moment se ridică la 1.7 miliarde EURO. Astfel, Regatul Unit ocupă doar locul 12 în clasamentul investitorilor străini din țara noastră.

De asemenea, președintele CCIR a precizat că Regatul Unit, a șasea economie națională la nivel mondial, se numără printre partenerii stabili ai României, și a subliniat importanța construirii și menținerii unor astfel de parteneriate pentru o dezvoltare sustenabilă a țării noastre.

Miliardarul George Soros a pompat bani în campania anti-Brexit

Brexit: taxe mari și pericole pentru muncitori și firmele din construcții

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nardi Gladiatoru și fratele său, Jessie, căutați pentru uciderea lui Sorin Brăileanul

Ministrul Agriculturii, în război cu grindina: Intervenim cu avioane!